BvB heropend te Rijsdijk en Stoelmanseiland
18 Nov 2022, 03:37
foto
Minister Bronto Somohardjo in gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens de heropeningsceromonie van het BvB kantoor te Stoelmanseiland. De dorpelingen kunnen al hun CBB-zaken hier doen. (Foto: Biza)


Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) maakt een inhaalslag om de decentralisatie van de dienstverlening niet alleen dichterbij te brengen, maar ook klantvriendelijker te maken. In het district Sipaliwini en Para zijn de 44e en de 45e Bureau voor Burgerzaken (BvB) opengesteld, waar de lokale burgerij voor alle diensten terecht is.

In Sipaliwini te Stoelmanseiland werd de BvB door vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken donderdag heropend. Somohardjo gaf aan dat al een aantal keren is geprobeerd om te Stoelmanseiland een BvB te openen. De eerste keer was vlak vóór de verkiezing van 2015, toen werd de BvB weer na 2 maanden gesloten. De minister die een gedeelte van zijn speech in het Aucaans hield, gaf aan dat dit keer de BvB niet voor 2 maanden of voor 2 jaren openblijft maar voor altijd. De ambtenaren zijn ready om de bevolking van dienst te zijn.

Brunswijk is verheugd om eindelijk de BvB kantoor te 'Stoelie' te heropenen. Vooral in deze moeilijke tijd is het een uitkomst voor het volk want nu hoeven de mensen geen vervoer meer naar de stad te betalen maar ze kunnen al hun CBB zaken doen te Stoelmanseiland.

Het BvB van Para staat te Rijsdijk aan de Agootoe Mainstraat en werd woensdag opengesteld. Hier onderstreepte CBB-directeur Kanapé-Pokie, de slagzin van “w’o kenk a tori.” En dit zal voor alle districten gelden, verzekert ze.
Zowel in Para als Sipaliwini was de directeur van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak in zijn noppen en garandeerde dat de regering haar belofte nakomt door de dienstverlening naar de samenleving toe te brengen. Veertien jaren geleden was het voor het laatst dat er een nieuwe BvB kantoor werd opengesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May