Nieuw CLO-bestuur gaat door met gesprekken regering
18 Nov 2022, 00:01
foto
De hoofdbestuursleden van het nieuw CLO-bestuur.


Ronald Hooghart is geen voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). De periode dat hij zich nog als voorzitter mocht uitgeven is op 21 december 2021 geëxpireerd. Hooghart is op 21 december 2018 als voorzitter van de CLO gekozen en volgens artikel 7 van de gewijzigde statuten zou hij maximaal 3 jaar kunnen aanzitten als hoofdbestuurslid. Dat hij zich nu nog als voorzitter voordoet, is in strijd met de gewijzigde statuten. Dit schrijven negen CLO-hoofdbestuursleden in een brief aan president Chan Santokhi.

Het nieuw hoofdbestuur van de CLO is op 27 augustus 2021 gekozen door de Assemblee van de ledenraad. Intussen heeft de kortgedingrechter Michael Miskin verboden zich uit te geven als CLO-voorzitter. Tegen dat vonnis is Miskin in beroep gegaan. Echter is de positie van het nieuw CLO-bestuur niet aangetast. Reden te meer waarom het bestuur zijn gesprekken met de regering om te komen tot betere primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden voor de ambtenaren, voorzet.  

In de brief zeggen de CLO-bestuursleden dat Hooghart het onderhandelingsproces aldoor probeert te frustreren door "allerlei onwaarheden te verkondigen in de media en in zijn brieven naar u gericht." Het nieuw bestuur zegt dat de CLO een organisatie is die is gestoeld op democratische normen en geen eigendom is van een voormalige voorzitter.

De brief van het nieuw CLO-bestuur kunt u hier downloaden.

pdf-icon.gif Volharding_nieuw_Hoofdbestuur_CLO.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May