Bee over koersontwikkeling: We moeten volk beschermen
17 Nov 2022, 00:00
foto


Het is nodig om rust te brengen in de stijgende ontwikkeling van de wisselkoers. Dit zegt Assembleevoorzitter Marinus Bee in gesprek met Starnieuws. Woensdag is in klein verband in de coalitie en de leiding van het parlement, besloten zo spoedig mogelijk een onderhoud te hebben met de regering over de koersontwikkeling."Wij gaan iets moeten doen om het volk te beschermen", zegt Bee.

Opgemerkt is binnen de coalitie dat vanuit de regering te weinig actie komt om de koers te beteugelen. "Niemand zegt of doet wat en we kunnen vanuit onze verantwoordelijkheid dit niet verder aanzien", beklemtoont de Assembleevoorzitter. De koers genoteerd door de Centrale Bank van Suriname is boven de SRD 31 voor de US-dollar gestegen.

"U ziet hoeveel groepen nu aan het protesteren zijn vanwege het devalueren van de SRD en dat mensen in de problemen komen", stelt Bee. Er is grote bezorgdheid over de op hol geslagen koers, waarbij de nationale munt verder in waarde daalt. De koers is in korte tijd van SRD 21 naar boven de SRD 31 gestegen.

Op de vraag dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) richtlijnen heeft gegeven over de wisselkoers, zegt de Assembleevoorzitter dat deze niet in steen zijn geschreven. Het volk moet worden beschermd. De leiding van de Assemblee wil liefst vandaag nog een onderhoud met de regering over de koersontwikkeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May