Zorgpersoneel AZP krijgt grond in Commewijne
16 Nov 2022, 08:44
foto
President Chan Santokhi overhandigt een grondbeschikking aan een zorgmedewerkster bij het AZP. (Foto: CDS)


Ruim 200 zorgmedewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben dinsdag hun grondbescheiden in ontvangst mogen nemen. President Chan Santokhi wees bij deze gelegenheid op het harde werk dat binnen korte tijd is verzet om deze mensen tegemoet te komen. De percelen liggen te Geertruidenberg aan de Commewijnerivier in het district Commewijne.

Behalve het staatshoofd waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee en de ministers Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer en Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanwezig in het AZP, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

Dat elke Surinamer van een stuk grond moet worden voorzien, is het beleid van de regering. “Een van de belangrijkste dingen, die mensen nodig hebben, is een dak boven het hoofd. En voordat, dat komt, is het hebben van een bouwkavel, een must. Gebruikt u dit stukje grond, daarom nuttig”, deelde Santokhi mee. Hij gaf verder aan dat zorgverleners een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Ook tijdens Covid-19 waren zij een rots in de branding. “Er moet zeker nog meer gedaan worden voor deze groep”, merkte de regeringsleider op.

Het hebben van een eigen kavel zorgt voor stabiliteit in het leven. “Het ligt in de bedoeling dat 1700 bereidverklaringen worden verstrekt aan personen in de zorg en ook andere groepen”, zei minister Vorswijk. Degenen die in aanmerking zijn gekomen voor een stuk grond, zullen binnen zes maanden de nodige stappen moeten ondernemen om de definitieve beschikking in handen te krijgen. Minister Vorswijk vroeg dat dit tijdig wordt gedaan zodat de verklaringen niet vervallen.

Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May