Messi kiest Brazilië, Frankrijk en Engeland als WK-favorieten
16 Nov 2022, 02:56
foto
De Argentijn Lionel Messi tijdens training in het Al Nahyan Stadium, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. (Foto: Reuters)


Lionel Messi uit Argentinië ziet Brazilië, Frankrijk en Engeland als de grootste bedreigingen voor zijn droom om eindelijk een WK-winnaarsmedaille toe te voegen aan zijn uitpuilende prijzenkast. De 35-jarige aanvaller van Paris St Germain zal opnieuw de hoop van Argentinië op zich nemen in Qatar, terwijl ze proberen de derde wereldtitel van het Zuid-Amerikaanse land te behalen en de eerste sinds 1986.

"Als we het over kandidaten hebben, praten we altijd over dezelfde teams", zei Messi tegen de Zuid-Amerikaanse Federatie Conmebol. "Als ik sommigen boven anderen moet plaatsen, denk ik dat Brazilië, Frankrijk en Engeland een beetje boven de rest staan. Maar het WK is zo moeilijk en zo ingewikkeld dat er van alles kan gebeuren."

Messi bereikte in 2014 de finale met Argentinië, maar verloor in de verlenging tegen Duitsland.

Copa American-kampioen Argentinië is al 35 wedstrijden ongeslagen en als dit Messi's laatste WK wordt, zijn ze in vorm om de titel te behalen. "We hebben er heel veel zin in. We hebben een hele leuke groep die heel gretig is, maar we denken eraan om beetje bij beetje te gaan", zei hij.

"We hopen het WK op de beste manier te beginnen om alles wat daarna komt het hoofd te bieden. Hoe meer je speelt en hoe meer tijd je op het veld doorbrengt, hoe beter je elkaar leert kennen."

De openingswedstrijd van Argentinië in groep C is tegen Saudi-Arabië, voordat ze het opnemen tegen Mexico en Polen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May