Grote spelers die we missen op WK 2022
15 Nov 2022, 22:54
foto
Paul Pogba uit Frankrijk houdt de trofee vast, terwijl hij viert dat hij de Wereldbeker heeft gewonnen. Frankrijk versloeg Kroatië in de finale in het Luzhniki Stadion in Moskou, Rusland. (Foto's: Reuters)


Over minder dan een week begint het WK 2022 in Qatar. Er komt steeds meer duidelijkheid in de spelers die zijn uitgesloten of twijfelachtig zijn voor deelname aan dit toernooi door blessures. De volgende spelers zullen we niet zien op het veld in Qatar.

Paul Pogba (Frankrijk)

Pogba blesseerde zich in het voorseizoen aan zijn knie en onderging in september een operatie om een ​​beschadigde meniscus te repareren.

De 29-jarige hervatte de training, maar op 31 oktober zei zijn zaakwaarnemer dat de middenvelder voor het WK niet meer in actie zou komen voor Juventus of de wereldkampioen.

N'golo Kante (Frankrijk)

De Chelsea-middenvelder kreeg een tegenslag in zijn revalidatie door een hamstringblessure die hem dit seizoen tot twee competitieduels heeft beperkt. Na een operatie staat hij vier maanden aan de kant.

Timo Werner (Duitsland)
De 26-jarige aanvaller van RB Leipzig liep begin november een enkelblessure op tijdens hun 4-0 Champions League-overwinning op Shakhtar Donetsk en zal de rest van 2022 aan de kant staan.

Rece James (Engeland)
De 22-jarige rechtsback blesseerde zijn knie tijdens Chelsea's Champions League-duel met AC Milan in oktober en zei dat hij geen deel zal uitmaken van het Engelse team.

Diogo Jota (Portugal)
De aanvaller van Liverpool zal het toernooi missen vanwege een kuitblessure opgelopen tijdens hun overwinning op Manchester City, maar de manager van de Premier League-club, Juergen Klopp, zei dat hij geen operatie nodig had.

Pedro Neto (Portugal)
De 22-jarige vleugelspeler van Wolverhampton Wanderers is in oktober geopereerd aan een enkelblessure die hij opliep tegen West Ham United.

Boubacar Kamara (Frankrijk)

De middenvelder van Aston Villa liep in september een knieblessure op die hem tot na het WK aan de kant houdt.

Arthur Melo (Brazilië)

De gehuurde middenvelder van Liverpool liep een spierblessure op in de aanloop naar een Champions League-duel met Rangers in oktober.

Scott Kennedy (Canada)
De 25-jarige verdediger liep eind oktober een bizarre schouderblessure op toen hij speelde voor SSV Jahn Regensburg in de Duitse tweede klasse.

Jezus 'Tecatito' Corona (Mexico)

De vleugelspeler van Sevilla liep in augustus een breuk op aan zijn linkerenkel terwijl hij aan het trainen was bij de LaLiga-club. Hij heeft een operatie ondergaan.

Giovani Lo Celso (Argentinië)
De middenvelder liep een hamstringblessure op toen hij voor Villarreal speelde. De Argentijnse coach Lionel Scaloni beschreef hem als "onvervangbaar" bij het benoemen van zijn ploeg.

Marco Reus (Duitsland)

De aanvoerder van Borussia Dortmund liep een enkelblessure op en herstelde niet volledig op tijd. Reus miste ook het WK 2014, nadat hij geblesseerd raakte aan de vooravond van hun vertrek naar Brazilië, waar ze de titel wonnen.

Ben Chilwell (Engeland)
Linksback Ben Chilwell stopte met een hamstringblessure tijdens extra tijd in Chelsea's Champions League-overwinning op Dinamo Zagreb. Hij zei dagen later dat hij "aanzienlijke schade" had opgelopen die hem uitsluit van het WK.

Presnel Kimpembe (Frankrijk)
De centrale verdediger van Paris St Germain sloot zich uit vanwege een hamstringblessure.

Yuta Nakayama (Japan)
De verdediger mist het WK, nadat hij voor de rest van het seizoen is uitgesloten vanwege een achillespeesblessure.

Race tegen de klok
Sommige spelers zijn geblesseerd en doen er alles aan om fit te geraken voor het toernooi.

Sadio Mané (Senegal)
Sadio Mané is opgenomen in de selectie van Senegal voor het WK, ondanks een blessure die hij opliep bij Bayern München. Hij zal in München controles ondergaan om zijn herstel te volgen.

Paulo Dybala (Argentinië)

Paulo Dybala kwam terug in actie voor AS Roma na een dijbeenblessure die hem een ​​maand aan de kant had gehouden. Hij is opgenomen in de Argentijnse ploeg, omdat ze hopen dat hij weer volledig fit is voordat hun campagne begint.

Ronald Araujo (Uruguay)

Uruguay heeft gegokt op het herstel van Ronald Araujo door de verdediger van Barcelona in hun 26-koppige selectie op te nemen, nadat hij een dijbeenoperatie had ondergaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May