Spaanse verdediger Ramos teleurgesteld in uitsluiting WK
15 Nov 2022, 02:56
foto
Sergio Ramos van Paris St Germain reageert tijdens een wedstrijd tegen Lorient in Stade du Moustoir in Frankrijk. (Foto: Reuters)


De Spaanse verdediger Sergio Ramos zei dat hij teleurgesteld is, dat hij is uitgesloten van hun WK-selectie, nadat hij weer volledig fit was na een kuitblessure die zijn speeltijd bij Paris St Germain (PSG) vorig seizoen beperkte. De Spaanse manager Luis Enrique kondigde zijn selectie van 26 man aan voor het toernooi in Qatar en koos ervoor om ervaren spelers als Ramos, middenvelder Thiago Alcantara, verdediger Marcos Alonso en doelman David de Gea weg te laten.

Ramos (36) die vorig jaar bij PSG kwam na 16 met trofeeën beladen jaren bij Real Madrid, schreef een emotionele brief aan fans nadat hij de kans had gemist om deel te nemen aan zijn vijfde WK.

"Ik heb mezelf met lichaam en ziel toegewijd aan herstel om me weer te voelen zoals ik me altijd heb gevoeld... Gelukkig kan ik zeggen dat ik mezelf weer voel dit seizoen en weer geniet van het voetbal", schreef Ramos op Instagram.

"Het WK? Het was natuurlijk één van die grote dromen die ik wilde realiseren. Het zou mijn vijfde zijn geweest, maar helaas moet ik het thuis zien", zei Ramos.

Ramos won met Spanje het WK 2010. "Het is zwaar, maar morgenochtend zal de zon nog opkomen", zei hij. "Ik zou niets aan mezelf willen veranderen. Niet mijn mentaliteit. Niet mijn passie. Niet mijn inzet en toewijding."

Spanje is op zoek naar zijn tweede WK-titel. Het team dat dit moet bewerkstelligen bestaat uit de doelmannen: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion) en David Raya (Brentford).

Coach Luis Enrique lijkt een grote fan te zijn van het karakter van Simon. De doelman van Bilbao zal naar verwachting zijn positie als eerste keuze van Spanje in Qatar behouden.

Als verdedigers reizen mee naar Qatar: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (Barcelona) en Jose Gaya (Valencia). 

Spelers als Azpilicueta, Carvajal, Laporte en Alba brengen veel ervaring mee naar de Spaanse achterlinie bij afwezigheid van veteranen Sergio Ramos en Gerard Pique.

Enrique koos de middenvelders: Sergio Busquets (Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (Barcelona), Carlos Soler (Paris St Germain), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedri Gonzalez (Barcelona) en Koke Resurreccion (Atletico Madrid).

Pedri was vorig jaar een belangrijk onderdeel van Spanje's run naar de halve finales van het EK. De winnaar van de Golden Boy en Kopa Trophy 2021 gaat zijn eerste WK in als één van hun meest dynamische opties op het middenveld.

Busquets, het laatste overblijfsel van de overwinning van Spanje in 2010, krijgt de taak om hun jonge middenveld op te stellen.

Voor de aanval koos de Spaanse coach: Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris St Germain), Dani Olmo (RB Leipzig) en Ansu Fati (Barcelona).

Morata zal waarschijnlijk de aanval in Qatar leiden als hun favoriete nummer negen van de afgelopen jaren. Fati heeft ook de eer gekregen, maar de aanvaller werkt nog steeds aan zijn weg terug naar topvorm, nadat hij te maken had met knieblessures.

Manchester United's De Gea werd weggelaten nadat hij uit de gratie was geraakt bij Luis Enrique, die in maart zei dat hij andere keepers wilde testen. Collega-doelman Kepa Arrizabalaga speelde dit seizoen regelmatiger voor Chelsea, maar werd vanwege een blessure uitgesloten van de Spaanse kant.

Ook Liverpool-middenvelder Thiago Alcantara slaagde er niet in de selectie te halen, nadat hij zag dat zijn rol is afgenomen door de opkomst van tieners Pedri en Gavi.

Spanje speelt donderdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jordanië in aanloop naar hun WK-opener tegen Costa Rica. Ze treffen ook Duitsland en Japan in Groep E in Qatar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May