Politie: Bankrekening gebruiken voor criminelen strafbaar
14 Nov 2022, 00:58
foto


De politie waarschuwt personen die hun bankrekening ter beschikking stellen van criminelen om onrechtmatig verkregen gestorte bedragen door te sluizen of contant op te nemen en af te staan. Op deze personen wordt er een dringend beroep gedaan om dit gedrag achterwege te laten, aangezien dit een ernstig strafbaar feit oplevert. Op de rekeningen van degenen die zich toch hieraan schuldig maken, zal in het belang van het politioneel onderzoek, justitieel beslag worden gelegd met alle gevolgen van dien.

De afdeling Fraude wordt nog steeds geconfronteerd met gevallen waarbij personen slachtoffer zijn geworden van 'vrienden' die zij via social media hebben leren kennen. Deze slachtoffers kregen op een bepaald moment van hun zogenaamde social media vriend de toezegging een geschenkpakket van hen te zullen ontvangen.

Kort daarna kreeg de persoon het bericht dat het pakket reeds is gearriveerd en afgehaald kon worden. De vreugde van de desbetreffende persoon was echter van korte duur, omdat die gelijk daarna een melding kreeg dat er bij de visitatie verboden spullen in het pakket zijn aangetroffen. Om strafvervolging te voorkomen moest de ontvanger als boete een geldbedrag op een rekening bij een lokale bank storten. Uit vrees voor deze strafvervolging stortte men dan ook het aangegeven geldbedrag. Naderhand bleek echter dat er nooit sprake is geweest van een pakket, terwijl de zogenaamde boete inmiddels verder was gesluisd, meldt de politie Public Relations.

De politie heeft geconstateerd dat het de criminelen steeds weer lukt om op deze manier personen van grote geldbedragen op te lichten en doet derhalve wederom een beroep op de gemeenschap om alert te zijn en niet op alle vriendschapsverzoeken op sociale media, in te gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May