Telecombedrijven hanteren ook moordende CBvS-koers
03 Nov 2022, 00:00
foto
De wisselkoers geeft velen in de samenleving koppijn.


Dagelijks wordt de samenleving zeer onaangenaam geconfronteerd met verhoogde prijzen; niet alleen in de winkels maar ook bij dienstverleners. Op basis van de formele koers genoteerd door de Centrale Bank van Suriname, blijven de prijzen de lucht in gaan. Dit is ook het geval bij de telecommunicatiebedrijven Digicel en Telesur. Verschillende dienstverleners, onder wie artsen, hebben hun tarieven in US-dollars geprijsd, waardoor cliënten ook veel meer moeten neertellen dan hun vorige bezoek. De koers van de CBvS is SRD 29,86 voor de US-dollar en SRD 28,66 voor de euro.

Klanten van de internetproviders moeten steeds hogere bedragen neertellen wanneer ze hun rekeningen moeten betalen. De verhogingen worden niet gecommuniceerd via de media, maar worden aangegeven op de website van de bedrijven. Jennis Asraf, manager Corporate Communication van Telesur, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat de "prijzen niet stilletjes zijn verhoogd". Zij geeft aan dat de koers van de CBvS wordt gevolgd". Zij merkt op dat de website van Telesur een communicatiekanaal is waar alle informatie over het bedrijf te vinden is.

Eugenie Haynes, hoofd van de Marketing van Digicel Suriname, zegt aan Starnieuws dat de tarieven niet verhoogd zijn. Het basistarief  is hetzelfde gebleven. "Wij zien het niet als een tariefswijziging, omdat al onze rates gelinkt zijn aan de CBvS koers. Dus als de koers van CBvS stijgt, passen wij onze tarieven aan. Wij betalen de leveranciers, licenties enz ook in US-dollars. Wij hebben dus geen andere keus", stelt Haynes.

President Chan Santokhi heeft een maand geleden een platform ingesteld om de koers te stabiliseren. Hiervoor zijn drie maanden uitgetrokken. Tot nu toe is er nog niks te merken van stabilisatie van de koers, terwijl de SRD steeds zwakker wordt en veel mensen tot wanhoop worden gedreven, omdat ze niet meer uitkomen met zelfs meerdere salarissen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May