Backtrack route formeel gelegaliseerd
22 Oct 2022, 04:46
foto
De Backtrack route tussen Nickerie en Springlands (Guyana) is gelegaliseerd. Diverse overheidsdiensten zijn ter plekke om controle uit te oefenen. (Foto: Kabinet van de President)


De Backtrack route tussen Nickerie en Springlands (Guyana) is gelegaliseerd. Er zal nu sprake zijn van een ordelijk grensverkeer ten voordele van Suriname en Guyana, zei president Chan Santokhi vrijdag ter plekke. De illegale grensoverschrijdende activiteiten die plaatsvonden op de Backtrack route behoren nu tot het verleden.

De Backtrack route stond bekend om de ongecontroleerde wijze van personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft eerder dit jaar met verschillende betrokken diensten overleg gehad. De ministeries van Defensie, Justitie en Politie, Volksgezondheid, Financiën en Planning waren nadrukkelijk betrokken bij de evaluatie en de verdere aanpak. Een commissie heeft de problemen in kaart gebracht en is er gewerkt aan een ordelijk en veilig grensverkeer, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi drukte de boothouders op het hart om de aanwijzingen van de autoriteiten, op te volgen. “We zijn ervan overtuigd, dat deze Backtrack voorziet in een enorme behoefte. Maar als regering blijft het onze taak en verantwoordelijkheid om erop toe te zien, dat zaken veilig en volgens wettelijke bepalingen verlopen”. De president deed op hen een dringend beroep om mee te werken aan een veilig en vlot verloop van het geheel.

Voor Suriname zal dit veel voordelen opleveren vooral in de toerismesector. De president vroeg de Nickerianen om het niet hierbij te laten, maar verder te gaan om deze plek zodanig in te richten om de verdiencapaciteit te vergroten. “Deze regering zal alle bevoegde instanties, vreemdelingenpolitie, douane, en alle overige, wederom accommoderen, zodat het geheel vlot, veilig en volgens wettelijke voorschriften verloopt”.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May