Alfaisi ingenomen met Alendy en Dwarkasing bij Staatsolie
22 Oct 2022, 08:41
foto
Steven Alfaisi, voorzitter van DOE


"De benoeming van Herman Alendy als president-commissaris van Staatsolie en Wim Dwarkasing als lid van de nieuwe raad van commissarissen, klinkt mij als muziek in de oren en ik geloof ook de rest van de samenleving. Dit heeft in mijn visie niet zozeer met dit voor Suriname zeer belangrijk bedrijf zelf te maken, maar meer nog met het voeren van goed bestuur. Eindelijk een goede actie van de regering op het vlak van het benoemen van personen in functies bij de overheid, staatsbedrijven, stichtingen en andere regering gerelateerde instituten." Woorden van Steven Alfaisi, voorzitter van de partij DOE.

Het plaatsen van ter zake deskundige Surinamers zonder te kijken naar politieke kleur, etniciteit, geslacht of anderszins, is waarvoor DOE altijd heeft gepleit. “The Right Surinamer/Sranansma on the Right Place!” Met het hart op de juiste plek natuurlijk. Als we dit uiteindelijk niet structureel gaan blijven doen en opvoeren, dan zal elke poging voor duurzame ontwikkeling van ons land gedoemd zijn te mislukken", meent Alfaisi.

Deze heren hun track record is duidelijk, zegt de politicus. "Ik ken de CV van de andere leden niet, dus kan niet over die praten. Deze twee heren zijn zeer deskundig op hun vakgebied, hebben jarenlange ervaring en hebben hun sporen verdiend in de mining bedrijven waarin ze werkzaam waren. Dat is het verschil! Ze hoeven zichzelf niet aan te prijzen of dat familie of vrienden dat doen. De samenleving weet het gewoon".

Alfaisi is er goed gestemd over dat uiteindelijk gehoor is gegeven aan één van de oproepen van de samenleving. Dit was één van de eisen van de Organic movement. "Het land, de regering en de samenleving hebben onnodig tijd verloren en  schade geleden door puur enge partij-politieke en persoonlijke  belangen. Ik praat dan in termen van reputatie - , economische - en sociale schade. Met een goede sociale krediet als uitgangspunt, heeft de regering zichzelf in de voet geschoten met haar handelingen van slecht en populistisch bestuur en de samenleving in een onbekend avontuur gestort.  Herstel van het geschonden vertrouwen en de schade lijkt me evenwel een zware klus, maar is toch het proberen waard."
 
De regering heeft een goede eerste stap gemaakt welke zou kunnen indiceren dat ze daadwerkelijk wil breken met het families en friends beleid, merkt Alfaisi op. "Maar wij roepen nog geen 'Hosanna en Halleluja'. Het krioelt nog teveel van ondeskundige familieleden, partijleden en vrienden van politieke toppers binnen de regeringsstructuren, op commissariaten als hoogste leidinggevenden, in staatsbedrijven, in regeringscommissies en RvC’s en raden van toezicht. Totdat deze zichtbaar zijn gemaakt en zijn vervangen met deskundigen, mogen we even op onze buik schrijven, een duurzame toekomst."

De DOE-voorzitter wil nu even niet uitweiden over "onkundige, gangster, puur op etnisch georiënteerde, op entertainmentgerichte en populistische politieke leiders die wij zelf ook kiezen en dus bewust of onbewust ons ongunstig lot voor de toekomst zelf bepalen. Want in feite ligt dit probleem bij hen of toch bij ons?"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May