Ressortvoorzitter NDP verhoord over 'post' op Facebook
20 Oct 2022, 04:48
foto


Bakas, Mohamed Altaaf (Bambie), voorzitter van het ressort Oostelijke Polders in Nickerie van de NDP, is opgehaald en gebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij moest zich aanmelden, omdat hij iets 'gepost' had op Facebook. Er is aangifte tegen hem gedaan. Hem is bij de voorgeleiding gevraagd of hij bereid was de 'post' te verwijderen. Nadat hij ingestemd had, werd hij in vrijheid gesteld en is weer thuis afgezet.

De persoon die de aangifte gedaan had, heeft Mohamed Altaaf nooit genoemd in de post. "De man die aangifte gedaan heeft woont op Waldeck en gaat helemaal in het ressort Henar aangifte tegen mij doen, nadat ik die post heb geplaatst op Facebook. Na drie weken word ik opgehaald, nadat de recherche mij eerst opbelde".

Nadat Mohamed Altaaf zijn verklaring heeft afgelegd, is hij voorgeleid geworden bij de hulpofficier, commissaris van politie Hemantkoemar Sardjoe. Hij heeft mij ongeveer dezelfde vragen gesteld over de 'post'. Nadat ik de vragen heb beantwoord, vroeg de commissaris van politie mij of ik bereid was de 'post' te verwijderen. Ik gaf toen aan dat 'als u dat aan mij vraagt, ben ik bereid dat te doen'. Ik werd toen in vrijheid gesteld en na de voorgeleiding heeft de politie mij wederom naar huis gebracht".

Bakas blijft erbij dat hij geen strafbare handeling heeft gepleegd, maar hij heeft meegewerkt, omdat hij anders alleen langer van zijn vrijheid beroofd zou worden. Hij zegt dat hij het niet kan snappen dat hij praat over een 'tante Shantie', dus een vrouw en een man doet aangifte.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May