Parmessar wil duidelijkheid over opvang Afghanen
13 Oct 2022, 00:00
foto
NDP-fractieleider Rabin Parmessar


Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, heeft in De Nationale Assemblee duidelijkheid gevraagd van de regering over de opvang van Afghanen in Suriname. “Wanneer deze Afghanen niet veilig geacht worden om door Amerika op hun eigen grondgebied toegelaten te worden, wat bezielt ons om hen op ons grondgebied toe te laten? In welk beleid past dit?”, wil Parmessar weten. De regering zal vandaag ingaan op actuele vragen die gesteld zijn door Assembleeleden, dinsdag.

Parmessar wil weten om hoeveel personen het gaat en waarom ze in Suriname worden opgevangen. Het is een serieus vraagstuk, benadrukt de volksvertegenwoordiger. De Amerikanen hebben volgens Parmessar jarenlang gewerkt met deze Afghanen in Afghanistan en hen opgevangen in andere landen.

De Amerikanen vinden deze Afghanen niet veilig genoeg om op hun eigen grondgebied toe te laten en dat hij het heel erg vindt dat ambassadeur Marten Schalkwijk, zonder dat het parlement hierover ingelicht is, inhoudelijk in gesprek is gegaan met de Amerikanen.

Parmessar voert aan dat "in het kader van deze multiculturele samenleving, we heel omzichtig moeten omgaan met het immigratiebeleid. Wij wensen dat de regering ons omstandig en zo spoedig mogelijk informeert en tot dan geen enkel Afghaan die door Amerika geweigerd wordt, toestaat het land binnen te komen. Dit is een zeer ernstige zaak”, stelt Parmessar.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May