Congres beslist over status NPS in coalitie
12 Oct 2022, 12:39
foto


De NPS neemt besluiten op basis van evaluaties van gemaakte afspraken in het belang van de partij en Suriname. Zo reageert partijvoorzitter Gregory Rusland tegenover Starnieuws op de oproep van erevoorzitter Ronald Venetiaan om president Chan Santokhi niet in de steek te laten. Venetiaan vindt dat de NPS in de coalitie moet blijven.

Rusland stelt dat er binnen de NPS  diverse meningen bestaan over verschillende vraagstukken. "Wij respecteren een ieders mening. Echter, moet duidelijk zijn dat de NPS een democratische partij is met statuten die gerespecteerd moeten worden. De partijstructuren zullen de zaken zakelijk op een rijtje zetten en komen tot besluiten die goed zijn voor de partij en ons land."

"Wij participeren binnen de coalitie op basis van besluiten die genomen zijn na lange discussies in 2020 bij de regeringsformatie.  Echter, zul je continu moeten evalueren en nagaan of de ontwikkelingen nog op spoor zijn met de verwachtingen en afspraken die gemaakt zijn. Op basis van die evaluaties worden besluiten genomen die altijd in het belang van de partij en Suriname dienen te zijn. Het jaarlijkse congres van de partij zal plaatsvinden op 30 oktober", deelt de partijvoorzitter mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May