Pawiroredjo: Opvatting ex-voorzitter NPS niet doorslaggevend
09 Oct 2022, 16:33
foto
Ondervoorzitter van de NPS, Jerrel Pawiroredjo


De oproep van de heer Venetiaan om als NPS president Santokhi niet in de steek te laten, lijkt nu een discussie te hebben doen losbarsten. Bij ingewijden is het bekend dat de NPS intern reeds geruime tijd haar positie in de coalitie ernstig in overweging neemt. Meerdere keren is door de voorzitter Rusland en de Assembleeleden Etnel en Plein kritiek geuit op verkeerde handelingen en in andere gevallen het nalaten van de regering.

Overigens is door de heer Venetiaan min of meer dezelfde kritiek geuit. Een groot struikelblok voor de NPS is dat er weinig éénheid en éénduidigheid in het beleid is. De VHP en ABOP gaan vaak een eigen richting op en laten daarbij regelmatig groepsbelangen domineren. De NPS wordt nauwelijks betrokken in het nationaal beleid maar draagt daarvoor wel politieke medeverantwoordelijkheid. De NPS heeft in het verleden de leiding gehad in meerdere crisissituaties en heeft Suriname daar steeds doorheen weten te slepen. Zij ontloopt haar verantwoordelijkheid nimmer maar er zijn daar wel strikte politieke voorwaarden aan verbonden. Partners moeten beslist afspraken nakomen en samen gecoördineerd bestuur voeren.

De mening van de oud-voorzitter en ex-president wordt gerespecteerd en meegewogen. Een analyse van zijn betoog leert ons dat er inderdaad grote dilemma's zijn bij een besluit om al dan niet de coalitie te verlaten. De opvattingen van de oud-voorzitter zullen in het intern democratisch proces van de partij echter niet doorslaggevend of richtinggevend zijn.
De eindverantwoordelijkheid voor wat de partij verder te doen staat, ligt zoals de statuten dat voorschrijven bij de structuren en bij het hoofdbestuur.
Het congres zal eind oktober over deze kwestie een besluit nemen.

Jerrel Pawiroredjo
Ondervoorzitter NPS
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May