Bordeel Fajalobistraat ontruimd na rechterlijke uitspraak
09 Oct 2022, 00:56
foto


Na een rechterlijk vonnis is een pand aan de Fajalobistraat dat als bordeel werd gebruikt, ontruimd. Nadat de politie meermalen controle werkzaamheden in dit bordeel heeft uitgevoerd, zijn leden van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) in juli een onderzoek gestart naar de status van dit bordeel.

De huurder van het pand, kon tijdens de controle geen document aantonen waaruit kon worden aangetoond dat hij conform de wettelijke regelgeving zijn bordeel openstelde voor gasten. Hij werd aangemaand het bordeel te sluiten, waarbij hij de gelegenheid werd gesteld zijn documenten naderhand alsnog te overleggen aan de politie, meldt de afdeling Public Relations.

Tijdens het onderzoek is gebleken dat er een betalingskwestie gaande was tussen de rechtmatige eigenaar van het pand en de bordeelhouder die zich niet had gehouden aan de huurvoorwaarden. Verder bleek ook nog dat de eigenaar al een zaak aanhangig had gemaakt bij de rechter. Gezien het feit dat de bordeelhouder gedurende het onderzoek geen documenten kon overleggen werd door de afdeling TIP, via de korpschef, aan de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost het advies gegeven om deze zaak permanent te doen afsluiten.

Kort na het onderzoek kreeg de politie van de rechtmatige eigenaar van het pand te horen dat de rechter in zijn voordeel uitspraak had gedaan en dat er zou worden overgegaan tot het ontruimen van het pand.

De afdeling TIP is nog bezig met het onderzoeken van andere panden die als illegale seksclubs worden gebruikt. Aan de hand van het resultaat zullen adviezen naar de beleidsmakers toe worden uitgebracht, die variëren tot intrekking van de vergunningen dan wel het sluiten van deze locaties waar situaties van mensenhandel zich kunnen voordoen. De acties worden uitgevoerd in het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid, dat door de politieleiding is afgekondigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May