Technische werkgroep buigt zich over stroomtarieven
05 Oct 2022, 00:01
foto


Een technische werkgroep zal zich binnen een maand de tarieven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) moeten doorlichten. Er zal een kosten efficiënte berekening gemaakt moeten worden door deskundigen. C-47 had schriftelijk een ultimatum gesteld aan de regering, terwijl de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) ook een brief had geschreven over de verhoging van de stroomtarieven. De regering heeft de verhoging van 10% die in september is ingegaan voor een maand aangehouden.

Een technische werkgroep bestaande uit 2 vertegenwoordigers van de vakbeweging, 2 van het bedrijfsleven en 2 van de overheid zullen gedurende deze maand de energie tarieven analyseren en een voorstel doen voor wat betreft een eventuele aanpassing. Deskundigen die zich intensief bezighouden met de EBS-tarieven zullen zitting hebben in de commissie.

De regeringsraad zal in haar meeting van vandaag, woensdag, een update ontvangen over de uitvoering van het Ernst & Young rapport en het EBS Crisisplan. Dit is afgesproken tijdens een vergadering van clusterministers en bevestigd aan de vakbeweging en het bedrijfsleven door clusterminister Albert Ramdin.

De regering zal op een nader te bepalen datum de sociale partners in een aparte meeting omstandig informeren over de status van de uitvoering van het rapport van Ernst & Young en het EBS Crisisplan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May