Vermoorde Sumanta Bansi krijgt uitvaart in Suriname
26 Sep 2022, 10:20
foto
Sumanta Bansi


De stoffelijke resten van Sumanta Bansi zullen in Suriname worden gecremeerd. De 22-jarige Surinaamse vrouw verdween in februari 2018 en tot voor kort was er geen spoor van haar. De rechtbank in Nederland heeft in deze zaak Manodj B. in juli tot 15 jaar cel veroordeeld voor de moord op Bansi en het wegmaken van haar lichaam.

De 42-jarige veroordeelde had een relatie met Bansi. Op het moment van haar dood was Bansi negen weken zwanger van Manodj B. Als student woonde de 22-jarige Surinaamse in bij Manodj B., diens echtgenote en vader.

De doorbraak in de zoektocht naar het lichaam van Bansi kwam twee weken geleden, toen Manodj B. opbiechtte waar hij het lichaam van de vrouw had gedumpt. Op de locatie op een bedrijventerrein in Hoorn zijn stoffelijke resten gevonden die zijn geïdentificeerd als die van Bansi.

De ouders van Bansi hadden al de wens uitgesproken om haar weer naar Suriname te brengen om haar een waardig afscheid te geven. Zij zijn de resten gaan ophalen en keren vandaag ermee terug. De jonge vrouw was naar Nederland om te studeren, opdat ze een betere toekomst voor zichzelf kon opbouwen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April