Enveloppes bij afsluiting Verkeersveiligheidsmaand
15 Sep 2022, 22:11
foto
Een 'survivor' neemt een enveloppe in ontvangst bij de afsluiting van de 10e Verkeersveiligheidsmaand.


Verkeersslachtoffers oftewel ‘survivors’ en nabestaanden van verkeersslachtoffers stonden vandaag centraal bij de afsluiting van de 10e Verkeersveiligheidsmaand in het Politie Opleidingscentrum. Zij hebben uit het slachtoffernoodfonds een enveloppe met inhoud gekregen als steun voor de meegemaakte trauma’s. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en politie (Juspol) kreeg ook het verzoek om middelen vrij te maken voor het begeleiden c.q. opzetten van een begeleidingscentrum voor verkeersslachtoffers.

De verkeersveiligheidsmaand is op 15 augustus ingeluid en was georganiseerd door het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) en het Platform Verkeersveiligheid, in samenwerking met Juspol. Het thema voor dit jaar was ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’. 

Het doel van de veiligheidsmaand was om weggebruikers in deze periode bewuster te maken van verkeersveiligheid en te streven naar nul verkeersslachtoffers. Eugenie Esajas, ondervoorzitter Korps Suriname Verkeersvrijwilligers, stelt dat de mentaliteit van verkeersdeelnemers, moet veranderen om te komen tot een veiliger rijgedrag.

Ondanks de extra voorlichting, waren er de afgelopen maand toch 7 verkeersdoden te betreuren. Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers en het Platform Verkeersveiligheid, blijven de gemeenschap oproepen zich voorzichtiger te bewegen in het verkeer.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May