Nog geen groen licht RvM voor SRD 2.3 miljoen bezoek Rutte
15 Sep 2022, 00:00
foto
De begroting van ruim SRD 2.3 miljoen rond de komst van premier Mark Rutte en zijn delegatie, is nog niet goedgekeurd. Enkele ministers hadden vragen over de bedragen en uitgaven.


De kosten voor het tweedaagse bezoek van de delegatie onder leiding van de Nederlandse premier Mark Rutte zijn begroot op ruim SRD 2.3 miljoen. Het voorstel met de handtekening van minister Bronto Somohardjo dat ter goedkeuring aangeboden is aan de Raad van Ministers (RvM), gaat viraal. De bewindsman zegt aan Starnieuws dat de begroting nog niet goedgekeurd is, omdat er vragen zijn gesteld door enkele ministers.

Het Kabinet van de President heeft een raadsvoorstel ingediend. "Ik onderteken de raadsvoorstellen van zowel het Kabinet van de President als die van het Kabinet van de Vicepresident, omdat de kabinetten administratief onder het ministerie van Binnenlandse Zaken ressorteren", legt de bewindsman uit. 

"Dit voorstel is aangehouden, omdat tijdens behandeling er vragen waren van de leden. Die vragen ga ik weer doorgeleiden naar het Kabinet van de President, zodat ik bij de volgende vergadering van de Raad van Ministers de vragen van de leden kan beantwoorden. Hierna kan de raad het besluit nemen over het wel of niet goedkeuren van het voorstel", zegt Somohardjo.

De minister merkt op de vraag op dat intussen het bezoek achter de rug is en betalingen plaatsgevonden hebben, dat het gebruikelijk is dat de overheid achteraf de rekeningen betaalt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May