Diakonessenhuis kan geen patiënten van AZP overnemen
07 Sep 2022, 07:56
foto
Clyde Cairo, algemeen directeur van Diakonessenhuis


Het Diakonessenhuis is niet in staat patiënten op te nemen die niet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) terecht kunnen door de staking van de bond. De directie heeft in overleg met de medische staf een opnamestop afgekondigd voor patiënten die niet onder behandeling zijn van een medisch specialist in de ziekeninstelling, zegt algemeen directeur Clyde Cairo aan Starnieuws.

Het is bekend dat alle gezondheidsinstellingen al geruime tijd zware tijden doormaken. Door de acties bij het AZP wenden veel patiënten met een acute zorgvraag zich tot de overige ziekenhuizen en ook ons Diakonessenhuis. "Onder normale omstandigheden nemen wij na onderlinge afstemming tussen medische specialisten wel eens patiënten van de overige ziekenhuizen over. Wij voelen ons genoodzaakt te melden dat wij onder de huidige omstandigheden de ontstane stroom van patiënten die zich bij ons ziekenhuis aanmeldt niet aankunnen", legt Cairo uit.

Overname van patiënten tussen ziekenhuizen is doorgaans mogelijk en geschiedt in onderling overleg tussen de medische specialisten van betrokken instellingen. De medische specialist bepaalt dan in samenspraak met de collega van het andere ziekenhuis als de overname van de patiënt mogelijk is. Het Diakonessenhuis kan geen nieuwe patiënten overnemen van andere instellingen omdat het te kampen heeft met:
- Tekorten aan reagentia in het laboratorium
- Geen beschikking over 24 uurs radiologische dienstverleningen
- Onvoldoende verplegenden.

"Door de opgesomde tekorten is de kwaliteit van dienstverlening niet gegarandeerd en achten wij het niet verantwoord om meer personen op te nemen dan wij thans in ons ziekenhuis aankunnen. Er wordt heel hard gewerkt om de tekorten in het ziekenhuis  weg te werken zodat wij de gemeenschap optimale zorg kunnen blijven bieden", zegt Cairo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May