Chung Fa Foei Kon neemt leeuwendans attributen in gebruik
05 Sep 2022, 08:41
foto
Attributen behorende bij de leeuwendans, zijn zondag symbolisch in gebruik genomen door Chung Fa Foei Kon aan de Keizerstraat. Er werd een optreden verzorgd door een groep jongeren.


De Chinese vereniging Chung Fa Foei Kon heeft een 2-tal leeuwendans attributen in gebruik genomen. De leeuwendans is een culturele dans, die bij hoogtijdagen zoals het chinees nieuwjaar en bij openingen van bedrijven, huwelijken, ceremoniën wordt opgevoerd om voorspoed en geluk te brengen.

De leeuwendans wordt uitgevoerd door twee personen, één die de leeuwenkop en de andere die het achterlijf bewegen. Dit wordt uitgevoerd onder begeleiding van luid tromgeroffel en slaan van de cimbalen. Bij de ingebruikname van de leeuwendans attributen werden door de Chinese ambassadeur Han Jing en de erevoorzitter van Chung Fa Foei Kon, Cheung Chau Yuen, de ogen, tong en andere delen met een penseel ingekleurd. Symbolisch wordt hierdoor de leeuwendans attributen tot leven gebracht.

Na de ingebruikname werd een leeuwendans optreden verzorgd door de jongerengroep van Chung Fa Foei Kon onder leiding van Todd Lam. Niet Chinese jongedames maken ook deel uit van de groep, welke tekenend is voor de integratie van de Chinese cultuur in Suriname, benadrukt de organisatie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May