Nieuwe chef moet Marine klaarstomen voor 2025
03 Sep 2022, 22:39
foto
Majoor Johny Ebeciljodi (l) heeft het vaandel bij de Marine overgenomen van luitenant-kolonel Franklin Blokland, die met pensioen gaat.


"Tussen nu en 2025 is er een aantal verhoogde activiteiten in ons maritiem domein. Na 2025 gaat het een andere Suriname zijn, waarmee wij gaan moeten dealen." Legerbevelhebber Werner Kioe A Sen heeft de nieuwe commandant bij de Marine, majoor Johny Ebeciljodi, opgedragen de Marine klaar te stomen voor de toekomstige ontwikkelingen.

Luitenant-kolonel Franklin Blokland heeft vrijdag het commando van de Marine overgedragen. Blokland gaat met verlof aansluitend op zijn pensioen. Hij werd in mei vorig jaar aangesteld als commandant van de Marine. Van zijn 35 dienstjaren, heeft bij 26 doorgebracht bij de Marine. Blokland heeft volgens Defensieminister Krishna Mathoera bewezen dat hij niet alleen problemen besprak, maar ook met oplossingsmogelijkheden kwam. "Hij kwam op voor zijn personeel."

Ondanks een gebrek aan zeevarend materieel, heeft de Marine onder leiding van Blokland een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij het garanderen van de veiligheid, nationaal als regionaal. Mathoera prees Blokland en zei dat hij bruggen heeft geslagen naar de overige partners in het maritiem domein waaronder LVV, de Kustwacht en internationale partners. Ze gelooft erin dat de nieuwe Marine-commandant zijn afdeling op een "waardige en efficiënte manier gaat leiden naar een nieuw tijdperk waar er veel uitdagingen staan voor Suriname."

Luitenant-kolonel Franklin Blokland (r) draagt het vaandel van de marine over aan majoor Johny Ebeciljodi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May