Kabinet President koopt pand SLM Dr. Sophie Redmondstraat
01 Sep 2022, 00:00
foto
De regering heeft het passage verkoopkantoor van de SLM aan de dokter Sophie Redmondstraat gekocht. Er zullen units van het Kabinet van de President daar gevestigd worden.


Het Kabinet van de President heeft het passage verkoopkantoor van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) aan dokter Sophie Redmondstraat met een terreinoppervlakte van 751.39 m2 gekocht. Er is hiervoor US$ 688.500 betaald. Dit is overeenkomstig de taxatie die gedaan is op 7 juni.

Alven Roosveld, woordvoerder van de president, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het Kabinet van de President het pand nodig heeft voor het huisvesten van diverse units. Het ligt in de bedoeling om alleen meest essentiële afdelingen te huisvesten op het Kabinet van de President. Alle externe units en werkarmen kunnen efficiënter functioneren in een aparte locatie, stelt Roosveld.

De koop en verkoop is gesloten door de toenmalige CEO van de SLM, Paul de Haan en Adjay Moensi, directeur Bestuurlijke en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President. Aan de minuutakte die opgemaakt is door de notaris zijn ook toegevoegd:
- het taxatierapport
- een fotokopie van de missive van de regering
- de notulen van de raad van commissarissen.

Roosveld merkt op dat ook al is de Staat Suriname de enige aandeelhouder van de SLM, de regering het pand moest overkopen. Het gaat om een eigendom van de SLM.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May