Assuria ontstemd over aandeelhoudersvergadering Hakrinbank
01 Sep 2022, 02:27
foto


Aandeelhouder Assuria voelde zich genoodzaakt geen decharge te verlenen aan de jaarrekening 2020 van de Hakrinbank. Dinsdag is de algemene vergadering van aandeelhouders belegd. Assuria heeft ook haar voordracht voor de herbenoeming van Gerry Liauw Kie Fa als lid van de raad van commissarissen ingetrokken.

Assuria heeft de decharge niet verleend om de volgende redenen:
- De ondemocratische wijze waarop de vergadering geleid werd waarbij aandeelhouders met kritische vragen over de jaarrekening, het beleid en het toezicht op dat beleid, de mond werd gesnoerd door de president commissaris, Humphrey Schurman, ondersteund door de directeur, Rafiek Sheoradjpanday, waardoor deze vragen onbeantwoord bleven.

- De weigering van de president commissaris Schurman om een uit de vergadering voorgestelde motie, ondersteund door een significant deel van de aandeelhouders, in behandeling te nemen. Deze motie handelde over het instellen van een onafhankelijke integriteitscommissie voor het onderzoeken van klachten over grensoverschrijdend gedrag
tegenover vrouwen op de werkvloer door directeur Sheoradjpanday. Uiteindelijk is deze motie pas bij de afsluiting van de vergadering rond half 4 woensdagochtend, behandeld en door de nog enkele in de vergadering aanwezige aandeelhouders, waaronder de Staat Suriname, afgewezen.

Deze gang van zaken heeft Assuria ertoe bewogen om staande de vergadering ook haar voordracht voor herbenoeming van Liauw Kie Fa in te trekken, zegt het bedrijf in een persbericht. Assuria zegt zich te allen tijde te zullen inzetten voor verantwoord en integer ondernemerschap en prudent beleid. Deze waarden heeft zij hoog in het vaandel. Assuria heeft deze waarden echter niet gereflecteerd gezien in de aansturing en besluiten van de vergadering. Hetgeen voor haar de aanleiding is geweest om daarvan afstand te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May