Verkeersslachtoffers herdacht met 44 vlaggen
31 Aug 2022, 12:13
foto
Bij de rotonde bij de Jules Wijdenboschbrug staan in de veiligheidsmaand 44 vlaggen ter herdenking aan de verkeersslachtoffers die van 1januari 2022 tot en met 14 augustus 2022 zijn gevallen. (Foto: VVI)


De verkeersslachtoffers die in de periode 1  januari 2022 tot en met 14 augustus 2022 zijn gevallen, worden met 44 vlaggen bij de Jules Wijdenboschbrug symbolisch herdacht. De directeur van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), Joanne Adraai, heeft het gedenkteken onthuld. Het gedenkteken zal gedurende de verkeersveiligheids-
maand - die op 15 augustus en tot 15 september duurt - op de rotonde zijn.

De vlaggen vragen aandacht voor de verkeersslachtoffers en hun nabestaanden en roepen op tot verantwoorde deelname aan het verkeer. Er is voor de vlaggen gekozen in verband met het thema dit jaar van de verkeersveiligheidsmaand: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer kansen voor leven’. Op de vlaggen staan de initialen en het geboortejaar van de verkeersslachtoffers. Adraai zei in haar speech dat het initiatief voor het gedenkteken bij de brug komt van minister Kenneth Amoksi van Justitie Politie.

Eerder in de maand augustus is de registratie van verkeersslachtoffers gelanceerd door het VVI. Het doel van de registratie is om data en statistieken te verzamelen ten behoeve van het Schadefonds Gewelds- en Verkeersmisdrijven. Dit fonds zal werken ter verbetering van de positie van slachtoffers van verkeersmisdrijven. Registratie kan online, meldt het VVI.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May