Politie onderzoekt snelwegmoord twee Colombiaanse journalisten
29 Aug 2022, 08:40
foto
Leiner Montero, de directeur van een online radiostation, en Dilia Contreras, de directeur van een online nieuwswebsite, zijn doodgeschoten in het noorden van Colombia.


Onbekende aanvallers op een motorfiets hebben twee journalisten doodgeschoten, terwijl ze in een auto op een snelweg in het noorden van Colombia reden. Volgens de politie vielen de aanvallers de journalisten aan.

Leiner Montero, de directeur van een online radiostation, en Dilia Contreras, de directeur van een online nieuwswebsite, zijn gedood in de buurt van de gemeente Fundacion in het departement Magdalena toen ze terugkeerden van patroonheiligenfestiviteiten in een nabijgelegen dorp.

De politiecommandant van Magdalena, Andres Serna, zei dat er volgens voorlopig onderzoek een gevecht had plaatsgevonden tussen Montero en verschillende anderen. "Na deze daad van intolerantie besloot de journalist in zijn auto te vertrekken naast Dilia en een andere man, en onderweg werden ze vermoord", vertelde de officier aan verslaggevers.

"We zijn toegewijd aan de burgers van Magdalena om in de kortst mogelijke tijd deze trieste zaak op te lossen waarbij twee journalisten betrokken waren die zeer gewaardeerd werden door hun vakbond, familie en kennissen", voegde hij eraan toe.

Hoewel de autoriteiten zeiden dat het onduidelijk blijft of de moorden verband hielden met het beroep van journalist, riep de Stichting voor Persvrijheid op om de zaak snel te onderzoeken en om tijdens het onderzoek rekening te houden met hun werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May