Russische munitiedepot bij grens vliegt in brand
24 Aug 2022, 02:12
foto
Een munitiedepot vatte vorige week vuur in de buurt van het dorp Timonovo", minder dan 50 kilometer van de Oekraïense grens in de Russische provincie Belgorod.


Munitie die werd opgeslagen in Zuid-Rusland nabij de grens met Oekraïne, is dinsdag in brand gevlogen. Het is het tweede incident in een week tijd. Een lokale functionaris zei dat hoge temperaturen de oorzaak waren van de brand.

Vyacheslav Gladkov, de gouverneur van de regio Belgorod, zei dat mensen in de buurt van het dorp Timonovo werden geëvacueerd nadat de munitie spontaan begon te ontbranden. Niemand raakte gewond, zegt hij in een verklaring.

Vorige week werden inwoners van Timonovo en Soloti, 15 km verwijderd van Oekraïne, geëvacueerd nadat een nabijgelegen munitieopslagplaats in brand vloog. Uit Gladkovs opmerkingen werd niet duidelijk of de brand van dinsdag had plaatsgevonden in hetzelfde depot of tussen de munitie die was verplaatst.

Gladkov heeft in voorgaande maanden Oekraïense troepen de schuld gegeven van een reeks ontploffingen in en rond Belgorod, ongeveer 650 km ten zuiden van Moskou.

Kiev vermijdt over het algemeen de verantwoordelijkheid op te eisen voor explosies in door Rusland bezet gebied, en suggereert soms sardonisch dat onzorgvuldigheid de schuld is.

"Over een paar maanden zullen we ontdekken of Russische munitie kan ontploffen door de kou", zei het Oekraïense ministerie van Defensie dinsdag in een tweet. "De vijf belangrijkste oorzaken van plotselinge explosies in Rusland zijn: winter, lente, zomer, herfst en roken."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May