Parmessar wil dringende aanpak verruwing criminaliteit
23 Aug 2022, 06:48
foto
NDP-fractieleider Rabin Parmessar gisteren in De Nationale Assemblee.


NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft maandag in De Nationale Assemblee de aandacht gevraagd voor de enorme verruwing van de criminaliteit. Hij vroeg de aandacht van de regering om concrete stappen te ondernemen om de criminaliteit aan te pakken.

Dagelijks wordt de samenleving opgeschrikt door dramatische vormen van criminaliteit. Parmessar somde tal van misstanden waarmee de samenleving maken heeft. Hij haalde onder andere aan, berovingen, gewapende overvallen, inbraken, roofmoorden, verkrachtingen, mensen worden klem gereden en beschoten.

De politicus merkte op dat hij meerdere malen dringende aandacht heeft gevraagd voor de situatie, maar er komt geen verbetering van de situatie. Integendeel is deze slechter geworden. Parmessar is weken bezig om de criminaliteitscijfers te krijgen van de korpsleiding, maar deze pogingen zijn zonder succes gebleven. Hij wil gedetailleerde informatie van de regering over de statistieken en het plan van aanpak. Hij merkte op dat nog steeds politieagenten onttrokken worden aan de dienst voor het beveiligen van 'hoogwaardigheidsfunctionarissen'.

Mahinder Jogi, waarnemend fractieleider van de VHP, onderschreef dat de criminaliteit zorgen baart. De regering moet orde op zaken stellen. Er is SRD 100 miljoen beschikbaar gesteld voor de gezondheidssector. Er moeten ook middelen vrijgemaakt worden om de veiligheid aan te pakken. Ook moeten middelen beschikbaar worden gesteld en werkomstandigheden van de politie moeten verbeteren opdat met meer motivatie het werk kan worden gedaan, stelde Jogi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May