President accepteert neerleggen functies Diaspora Instituut
22 Aug 2022, 00:01
foto


Het bestuur van het Diaspora Instituut Nederland (DIN), onder leiding van Katleen Ferrier, is afgetreden. Starnieuws verneemt dat het bestuur zijn functie ter beschikking heeft gesteld van president Chan Santokhi. Hij heeft de terbeschikkingstelling van de functies geaccepteerd. Binnenkort zal er een nieuw bestuur worden ingesteld.

Ferrier heeft in een algemeen schrijven aangegeven dat een herbezinning nodig is op de benadering van het diasporabeleid. Het DIN is op 11 september vorig jaar opgericht, maar heeft nog weinig kunnen doen. Om de doelstellingen van het DIN en de verwachtingen die zijn gewekt bij de oprichting te verwezenlijken, is er een andere werkstructuur, een andere bestuursstructuur en een andersoortige benadering van het diasporabeleid nodig, stelt Ferrier.

Om voor deze herbezinning ruimte te maken heeft het bestuur na evaluatie en in overleg met de regering besloten zijn functies neer te leggen. Omdat het instituut als vehikel voor de nodige inzet van de diaspora blijft bestaan, zal John Brewster voorlopig het bestuur vormen en de mogelijkheden voor een doorstart bezien.

President Chan Santokhi met bestuurders van DIN.

Dit besluit betekent volgens Ferrier niet dat de verschillende projecten worden beëindigd. Ook de betrokkenheid van de afgetreden bestuursleden bij de lopende projecten, blijft onverminderd bestaan. De president had het DIN op 11 september 2021 geproclameerd in Amsterdam.

In het bestuur hadden zitting: Kathleen Ferrier, voorzitter, John Brewster, ondervoorzitter tevens penningmeester, Harriëtte Mingoen, secretaris, Prenobe Oemrawsingh, Jason Watkin en  Roy Ashruf, bestuurssecretaris.

De Raad van Advies wordt gevormd door: Hugo Fernandes Mendes, Dowlatram Ramlal en Radjinderpersad Bhoendie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May