Neefje voortvluchtige Rother in reçu fraudezaak ingesloten
13 Aug, 02:54
foto


Yoran Rother (20), die donderdag is aangehouden in de reçu fraudezaak, is een neefje van de voortvluchtige Mosa Rothar (49). Hij is werkzaam in de functie van bode op het ministerie van Financiën & Planning. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt dat er een contactverbod is tussen haar en Yoran.

Het contactverbod is van toepassing voor acht dagen. Yoran had de raadsvrouw al op de hoogte gesteld dat hij waarschijnlijk als verdachte zou worden aangemerkt. Hij weet niks van de fraude. Hij was belast om documenten van Financiën naar de Centrale Bank van Suriname te brengen. 

In deze zaak is de Staat voor ruim SRD 59.3 miljoen benadeeld. Naast Yoran Rother en Sergio Cruden zitten ook vast Danielle Kom, hoofd Comptabiliteit Financiën & Planning, haar jongere zus en broer Megeza en Mervelino. Verder wordt Robert 'Blaka' Koendjbiharie opgespoord. Op zijn rekening is SRD 40.9 miljoen gestort en op die van Rother SRD 18.3 miljoen.

Mosa Rother wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschrifte, money laundering en verduistering dan wel medeplichtigheid. Het gerechtelijk vooronderzoek in deze zaak is reeds begonnen, waarbij getuigen worden gehoord.
Advertenties