Natuurkunde Olympiade deze maand weer van start
02 Aug 2022, 22:48
foto


Na een onderbreking van drie jaar als gevolg van de Covid-19-pandemie gaat de Natuurkunde Olympiade weer van start. De eerste ronde van de olympiade zal online plaatsvinden op zaterdag 13 augustus. De organisatie, de Stichting Comité Natuurkunde Olympiade Suriname (CNOS), meldt dat middelbare scholieren zich via hun natuurkundeleraar kunnen melden voor deelname.

Studenten van de verschillende middelbare scholen wedijveren bij deze activiteit met elkaar op het gebied van hun kennis van de natuurkunde door theoretische en practicum natuurkundeproblemen op te lossen.

Uit de nationale olympiade wordt in een aantal rondes de top-5 geselecteerd voor deelname aan de International Physics Olympiade (IPhO). De komende IPhO zal in 2023 plaatsvinden in Tokyo, Japan. Surinaamse studenten hebben in voorgaande jaren medailles en eervolle vermeldingen in de wacht gesleept op de internationale olympiade.

De finalisten van de nationale wedstrijd zullen een intensief trainingsprogramma volgen met als doel hen maximaal voor te bereiden op de internationale olympiade. De trainingen vinden plaats op de universiteit. De afvaardiging wordt gefinancierd met sponsoring vanuit het bedrijfsleven.

De Natuurkunde Olympiade wordt sinds 1990 in Suriname georganiseerd door CNOS in partnerschap met de Universiteit van Suriname en de Rotary Club Paramaribo.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May