Impact van Save Soil movement op jongeren
31 Jul 2022, 12:46
foto
Vrijwilliger van de Save Soil Movement, Ishata Rostamkhan, op bezoek bij president Chan Santokhi. Zij heeft uitgelegd wat de impact van de organisatie is op jongeren.


(Aangeboden)

Mijn naam is Ishata en ik ben een 18-jarige student Ondernemerschap en Innovatie uit Nederland. Naast mijn studie ben ik zeer actief bezig als vrijwilliger voor de Save Soil movement. In april 2022 heeft president Chan Santokhi in een officiële brief aangekondigd dat Suriname de Save Soil movement steunt en daarbij werd Sadhguru uitgenodigd voor een bezoek.

Ik was heel enthousiast toen ik dit nieuws las en besloot om in juli naar Paramaribo te gaan om meer bewustzijn te verspreiden over de bodem. Door mijn werk als vrijwilliger heb ik de kans gehad om president Santokhi te ontmoeten op 8 juli op het kabinet, waarbij de hoogtepunten van de Save Soil movement en de belangrijke impact van jongeren voor de gezondheid van de planeet werden besproken. Daarnaast heb ik ook Save Soil materiaal overhandigd aan de president.

De Save Soil movement (red de bodem) is een wereldwijde beweging onder leiding van de 64-jarige yogi, mysticus en visionair Sadhguru waarbij meer bewustzijn wordt gecreëerd voor de gezondheid van de bodem. Tot nu toe is al 33% van de bodem op de planeet gedegradeerd (FAO). Als dit zo doorgaat zal de planeet zich in een crisis bevinden, waaronder een voedselcrisis, waterschaarste en verlies aan biodiversiteit.

Het voornaamste doel van de Save Soil movement is om verandering te brengen in het nationaal beleid van 193 naties, waarbij de organische inhoud van de bodem wordt aangepast naar een minimum van 3-6%. Het is daarbij van groot belang om meer bewustzijn te verspreiden onder de mensheid over de situatie van de bodem. Om dit doel te bereiken heeft Sadhguru in 100 dagen meer dan 30.000 km gereden en 27 landen bezocht op de motor om meer bewustzijn te creëren onder de mensen.

Uitleg aan weeskinderen over Save Soil.

Suriname is een land met een grote biodiversiteit aan allerlei soorten planten en dieren en maakt deel uit van de
Amazoneregenwoud. Vandaar dat ik ook meer bewustzijn in Suriname begon te verspreiden. Ik heb diverse mensen ontmoet en meer bewustzijn verspreid op verschillende plekken in Paramaribo. Het mooiste vond ik toch wel de dag dat ik een weeshuis mocht bezoeken op mijn verjaardag en samen met de weeskinderen de Save Soil dans heb gedaan.
Ik volg Sadhguru sinds mijn vijftiende en tot de dag van vandaag luister ik regelmatig naar zijn wijsheden. De Save Soil movement heeft mij geïnspireerd om een bewuster mens te worden voor de planeet.

Action now!
Uw stem heeft een waardevolle impact om de bodem te redden. Het is van belang om de boodschap te verspreiden. Ten eerste is het verstandig om bewust te zijn over de toestand van de bodem, zodat u erover kunt praten. Ook kunt u gratis inschrijven om een Earth Buddy te worden. U krijgt dan dagelijks informatie over de bodem en kan dit verder verspreiden. Samen kunnen wij de bodem redden.
Save Soil, let’s make it happen!

Ishata Rostamkhan

Voor meer informatie en wat u kunt doen, surf naar: www.consciousplanet.org
Instagram volg Save Soil: @Sadhguru @consciousplanet
Volg mij op @isha_on_journey

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May