Enorme opstopping in Coronie door wegbarricade
20 Jul 2022, 09:37
foto
In Coronie is de weg bij de markt sinds vanmorgen gebarricadeerd. De actievoerders zeggen ontevreden te zijn met de gang van zaken in het district.


In Coronie wordt er ook actie gevoerd. De Oost-Westverbinding is bij Totness bij de markt gebarricadeerd. Er staan aan beide zijden lange rijen auto's. De actievoerders stellen dat er veel problemen zijn in het district die niet worden aangepakt. De barricaden zullen niet verwijderd worden zeggen de actievoerders totdat de districtscommissaris of een hogere vertegenwoordiger van de overheid hen te woord staat.

Humprey Donald en Vincent Molly zeggen in gesprek met Starnieuws dat ze de behandeling die ze krijgen van de districtscommissaris (dc) Maikel Winter, zat zijn. De problemen rond illegale zand- en schelpafgravingen, wateroverlast en slechte wegen niet aangepakt worden, behoren tot de pijnpunten.

"De dc geeft telkens aan dat er geen geld is om zaken aan te pakken en wat de mensen het meest gestoord heeft is dat hij juist vandaag niet in het district is, terwijl hij vandaag audiëntie zou moeten houden", zegt Molly. De politie is ter plekke om de zaken in goede banen te leiden, zegt politiewoordvoerder Milton Bisschop. De politie zal zorgen voor de ordehandhaving.

De protestactie wordt ook ondersteund door het Organic Team dat vandaag de derde dag actie voert.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May