Morgen protestactie bij kabinet vp; eisen herhaald
19 Jul 2022, 13:12
foto
Een deel van de mensen tijdens de toespraken bij het gebouw van De Nationale Assemblee. De protesterenden zijn vastberaden om hun doel te bereiken.


De protestactie is na toespraken van leiders van Organic bij De Nationale Assemblee beëindigd rond 12.50 uur. Sergio Gentle en Raoul Hellings hebben de grote groep die gehoor heeft gegeven aan de oproep, meegedeeld dat morgen geprotesteerd zal worden bij het kabinet van vicepresident Ronnie Brunswijk. Daar komt op de woensdag de Raad van Ministers bijeen.

De mensen zijn gelopen van de Nieuwe Haven naar De Nationale Assemblee. Organic heeft aangekondigd dat de protesten zullen worden gehouden totdat de eisen die gesteld zijn, zijn ingewilligd. "Het is nu of nooit", werd er geroepen. De actievoerenden hebben de felle zon getrotseerd om hun eisen kracht bij te zetten. De vergadering van De Nationale Assemblee die voor 12.00 uur gepland was, is nog niet begonnen. Diverse oppositieleden en Edward Belfort (ABOP) waren wel naar buiten gekomen.

Sergio Hellings spreekt het publiek toe.

De handreiking van president Chan Santokhi voor nationaal dialoog wordt pas geaccepteerd als aan de eisen zijn voldaan. De regering heeft tot morgen de tijd om de eisen in te willigen. Hellings heeft aangegeven dat als scholen en bedrijven gesloten moeten worden, dat het ook zal gebeuren. Het hele land zal worden platgelegd als de regering niet ingaat op de gestelde eisen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May