Gentle boos over aanhouding van zijn jongere broer
18 Jul 2022, 19:43
foto
Sergio Gentle, een van de leiders van de protestactie tegen de regering. Hij vermoedt dat zijn jongere broer is opgepakt uit rancune. (Foto: René Gompers)


De jongere broer van hoofdinspecteur Sergio Gentle is door de politie aangehouden en meegenomen. Hij is ondertussen weer vrij. “Dit is gewoon pesterij,” zegt een boze Sergio Gentle. “De man die dit gedaan heeft is een inlichtingenman van de president die in de getto werkt. Hij teistert de hele buurt, bedreigt mensen met een wapen. Hij heeft al 12 aangiftes tegen hem maar hij loopt nog steeds vrij rond. Dit gaan we echt niet zo laten!” Gentle vermoedt dat deze aanhouding van zijn familielid met de protestacties te maken heeft. Gentle is een van de leiders van de protestactie.

“De man komt een aangifte doen tegen mijn broertje. Daarvoor heeft hij mij in het bijzijn van mijn broertje bedreigd. Hij zei dat hij een moordenaar is en al 3 mensen heeft doodgemaakt. En if mi fas’ a man ga ik het merken want Chan o puru a man. Aw sidon two yari en daarna vrij. Hij komt een aangifte doen terwijl er al 12 aangiften tegen hem zijn. Hij loopt gewoon weg en mijn broertje die brandweerman is, wordt aangehouden. Dit ga ik niet zo laten,” kondigt Gentle aan.

“Dit is vreselijk,” zegt Gentle. “Gewoon wordt iemand op straat gepakt. Je zegt hem hij is aangehouden maar er is geen enkele voorgeleiding. Die man is aangifte komen doen tegen mijn broertje voor bedreiging. Terwijl mijn broertje al 3 of 4 aangiften tegen die man heeft gedaan voor bedreiging, met een pistool. Hij is zogenaamd van de inlichtingendienst van de president. Hij slaat mensen. Er zijn daar video's van. Niemand pakt hem op.”

“Dit heeft te maken met de actie,” stelt Gentle. “Ze willen me klein krijgen. Dus hebben ze dat gedaan. Die man zei een bewijs van aangifte te hebben en het om een opdracht van het Openbaar Ministerie gaat en de politie neemt hem mee, zonder de buurt te horen. De buurtbewoners zijn ook op het politiebureau en hebben een aangifte tegen die man gedaan. Maar die man mocht gewoon wegrijden. Dit ding gaat escaleren boy. Ik zweer het", zegt Gentle.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May