Sri Sri Ravi Shankar wil bemiddelen tussen Rusland en Oekraïne
17 Jul 2022, 07:11
foto
De spiritueel leider en oprichter van Art of Living Foundation, Sri Sri Ravi Shankar op een persconferentie. Hij heeft grootse plannen voor de wereld. (Foto: René Gompers)


Veel landen hebben te maken met politieke onstabiliteit, corruptie, economische neergang. Ook Suriname zit in een crisis.  Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar stelt dat het volk meer actie moet ondernemen dan alleen maar klagen over zijn  regering. Hij wil graag bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De guru wil ook meer doen voor Suriname. Hij was voor enkele dagen in het land -zijn derde bezoek- om onder andere zijn wereldwijde #IStandForPeace campagne te promoten.

Sri Sri heeft de Art of Living Foundation in 1981 opgericht en heeft ondertussen honderden miljoenen volgelingen in meer dan 150 landen. Zijn laatste bezoek aan Suriname was 21 jaar geleden. Hij heeft een heel druk programma afgewerkt de afgelopen dagen; waaronder ontmoetingen met president Chan Santokhi, de Inter Religieuze Raad in Suriname, de zakenwereld en de Surinaamse tak van Art of Living. En een massale ontmoeting met volgelingen in de Anthony Nesty Sporthal.

Sri Sri Ravi Shankar en de leiders van Iris. (Foto: Ranu Abhelakh)

De guru heeft kort enkele vragen van journalisten kunnen beantwoorden na de ‘Business meeting’ op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tot landen als Suriname die in een crisis zitten richt hij het volgende: “Mijn boodschap is voor de regering én het volk. Het is het volk dat meer verantwoordelijkheid moet nemen. Ze kunnen niet de regering blijven beschuldigen. De regering kan het niet alleen. Er moet samengewerkt worden. Dit is de tijd dat het volk en de regering met elkaar gaan werken, om na te gaan hoe uit de crisis te komen.”

Sri Sri is al bezig in delen van Europa om zoveel mogelijk mensen uit hun moedeloosheid en boze gemoedstoestanden te halen. Dit moet ook de toename van zelfmoordgevallen helpen remmen. Hij wil ook helpen om het conflict tussen Rusland en Oekraïne op te lossen. “Ik zou dat graag willen doen,” antwoordt hij op vragen. “Het houdt me bezig. Er moet iets zijn dat we kunnen doen om vrede te brengen.” Op de vraag of hij ooit geprobeerd heeft om met de producenten- en verkopers van wapens te praten, zegt Sri Sri “nog niet” en dat hij juist werkt aan het wegwerken van de behoefte om wapens te hebben.  

Voor Suriname wil Sri Sri meer doen, in het bijzonder voor de jeugd. Hij wil dat de beweging actiever wordt, meer mensen helpt, mentale gezondheid helpt bevorderen, zelfmoordneigingen overwinnen. Hij maakt zich zorgen over de suïcidecijfers en benadrukt dat Art of Living technieken aanleert om stress de baas te zijn. Hij wil ook ‘natural farming’ introduceren, een methode om zonder chemicaliën aan landbouw te doen. India staat hoog aangeschreven als het om ICT gaat. Die kennis wil hij ook hier delen. Hij speelt ook met de gedachte om een Ayurvedische ziekenhuis op te zetten, een hospitaal gebaseerd op de Indiase natuurgeneeswijze.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May