Roofverdachten leverancierswagen moeten 6 jaar brommen
15 Jul 2022, 04:16
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft Arnold K., Louis M., en Julian E. gevonnist tot zes jaar cel. De veroordeelden hebben een salesman van een leverancierswagen van Fernandes op 9 maart beroofd.

Het trio heeft de Fernandeswagen achtervolgd. Louis M. zette het voertuig dat aan zijn zus toebehoort in voor de beroving. Hij heeft ontkend, maar de camerabeelden bracht zijn aandeel in beeld. Zijn medeverdachten Arnold K. en Julian E. hebben de salesman overrompeld. Slechts een telefoon konden zij stelen. De veroordeelden hadden de brandkast in de wagen niet gevonden. Officier van justitie Reshmi Rathipal had zes jaar cel geëist. De rechter heeft de strafeis overgenomen. Op verzoek van Rathipal is Louis M. op de vorige zitting in hechtenis genomen.

Advocaten Maureen Nibte en Aarti Radja hebben gepleit dat Arnold K. van meet af aan heeft ontkend. Bij de beroving was een verdachte aanwezig die Kapassie wordt genoemd. Arnold K. heeft verklaard dat hij geen Kapassie wordt genoemd. Hij heeft nooit gezeten in de auto die bestuurd werd door Louis M. Hij kent Louis M. en Julian E. niet. Nibte en Radja hebben gezegd in hun pleidooi dat Arnold K. zijn verklaring bij de politie onder druk heeft afgelegd. Hij staat niet achter die verklaring.

Een ander bewijs dat de verdachte inderdaad bij was, is er niet. De advocaten hebben gevraagd Arnold K vrij te spreken. Advocaat Therese Roos heeft gezegd dat zes jaar een hoge strafeis is voor Julian E. Voor haar is het bewijs er niet dat Julian E. deel heeft genomen aan de beroving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May