Lijfwachten Brunswijk veroordeeld: Pinas opgelucht
12 Jul 2022, 11:22
foto
Journalist Jason Pinas is content met het vonnis van rechter Duncan Nanhoe. Zijn naam is gezuiverd en de verdachten zijn veroordeeld. (Foto: René Gompers)


Journalist Jason Pinas is blij en opgelucht: hij heeft de zaak gewonnen tegen de drie lijfwachten van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk die hem hadden mishandeld. "Ik heb vanaf het begin de waarheid verteld," benadrukt hij. "Er zijn veel onwaarheden verteld maar de waarheid is bewezen. Ik ben blij met het vonnis van de rechter."

Irwin Kanhai, advocaat van de veroordeelde lijfwachten overweegt in appel te gaan. Hij legt uit wat het vonnis is. "Het Openbaar Ministerie had 8 maanden voorwaardelijk cel en 3 jaren proeftijd geëist. Het is 3 maanden voorwaardelijk cel en 3 jaren proeftijd geworden. Dat betekent dat ze niet in de bak hoeven. De schadevergoeding van SRD 28.000 is ook toegewezen."

Pinas is in december vorig jaar door 3 lijfwachten van de vp mishandeld. Ze hebben hem tegen de grond gegooid, geslagen en zijn telefoon hardhandig afgepakt. In De Nationale Assemblee heeft Brunswijk verklaard dat Pinas tot in zijn auto gekomen was. Dit was aanleiding voor het optreden van de lijfwachten dat in de mishandeling heeft geresulteerd.

Pinas: "Voor mij is belangrijk geweest dat mijn naam gezuiverd zou worden. Dat is gebeurd. In de rechtszaal is de waarheid verteld. Ik ben niet in de auto van de vicepresident geweest. Ook de verdachten hebben aangegeven dat hun optreden niet juist was. Ook hebben twee van de lijfwachten zich in de rechtszaal bij mij verontschuldigd. Ik vraag de vicepresident om ook te corrigeren."
Advertenties