OM eist twintig jaar voor vermoorden zus
08 Jul 2022, 00:00
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag een strafeis van twintig jaar geëist tegen Ferdinand L. die zijn zus met een mes heeft doodgestoken. Hij heeft toegegeven dat hij in juni vorig jaar de vrouw de dodelijke steken heeft toegebracht.

“Het was niet makkelijk met mijn zus. Ik had een goede band met haar. Iedereen sprak goed over haar. Zij was vriendelijk.Toen ik terugkwam was het heel iets anders.” Hij denkt dat zijn zus bepaalde gedragspatronen had, omdat zij omging met mensen die zich bezighielden met gruwelijkheden. Zijn zus heeft in het buitenland gewerkt, maar toen zij terugkwam zag hij vreemde gedragspatronen bij haar. “In de ochtend opstaan, kruis op de deur, uitbarstingen die zij zelf niet begreep. Een haat van haar naar mij toe, vanwege kringen waarin zij verkeerde.”

Ferdinand L., die rechtsbijstand krijgt van advocaat Aarti Radja, heeft spijt van het gebeurde. Hij was niet bewust met een mes in de kamer van zijn zus geweest om haar dood te steken. Zijn zus schold constant uit en hij sprak haar aan. Zij heeft hem geslagen met een haarborstel en hij heeft haar steekverwondingen toegebracht.

De verdachte heeft eerder in Engeland een straf uitgezeten voor moord. In 2013 is hij gedeporteerd naar Suriname nadat hij zijn straf had uitgezeten.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May