Brazilië: Derde moordverdachte Britse journalist en inheemse expert opgepakt
18 Jun 2022, 18:48
foto
Een demonstrant houdt een bord vast tijdens een protest tegen de regeringsautoriteiten voor de zoektocht naar de Britse journalist Dom Phillips en de inheemse expert Bruno Pereira, die op 5 juni vermist raakten in een afgelegen en wetteloos deel van het Amazone-regenwoud nabij de grens met Peru, in Brasilia, Brazilië. (Foto: Reuters)




De Braziliaanse federale politie heeft vandaag, zaterdag, gezegd dat ze een derde verdachte hebben gearresteerd in de moord op de Britse journalist Dom Phillips en inheemse expert Bruno Pereira in het Amazone-regenwoud, bijna twee weken geleden. Jeferson da Silva Lima gaf zich over op een politiebureau in Atalaia do Norte in de afgelegen Javari-vallei die grenst aan Peru en Colombia.

"De gedetineerde zal worden verhoord en worden doorverwezen naar een strafhoorzitting", zei de politie in een verklaring.

Een forensisch onderzoek op menselijke resten die in de regio zijn gevonden, bevestigde zaterdag dat ze toebehoorden aan Pereira. De stoffelijke resten van Phillips waren vrijdag geïdentificeerd. De politie zei dat beiden waren beschoten met jachtmunitie, waarbij Pereira één keer in het hoofd en twee keer in de borst en buik werd geraakt. Phillips werd in de romp geschoten.

Phillips, een freelance verslaggever die heeft geschreven voor de Guardian en de Washington Post, deed onderzoek voor een boek over de reis met Pereira, een voormalig hoofd van geïsoleerde en onlangs gecontacteerde stammen bij het federale bureau voor inheemse zaken Funai. Ze verdwenen op 5 juni terwijl ze samen per boot door de regio reisden.

De politie heeft tot dusver Amarildo da Costa Oliveira gearresteerd, een visser die bekende de twee mannen te hebben vermoord, en zijn broer, Oseney da Costa, die eerder deze week in hechtenis werd genomen.

De federale politie zei vrijdag dat de moordenaars alleen handelden, wat de lokale inheemse groep Univaja betwistte, en zei dat het functionarissen herhaaldelijk had verteld over een criminele organisatie die actief was in de Javari-vallei, een wilde regio die cocaïnesmokkelaars heeft gelokt, evenals illegale jagers en vissers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May