35 jaar cel geëist tegen verdachten roofmoord Kisoensingh
15 Jun 2022, 01:03
foto


Zjang E., Sevano T. en Gavin T. hoorden dinsdag 35 jaar cel tegen zich eisen voor de roofmoord op Randjiet Kisoensingh. Tegen hun medeverdachte, Farick K., is vrijspraak geëist.

De dodelijke messteek bracht Zjang E. toe. Op 25 november 2020 was een ondernemer samen met Kisoensingh. Zij parkeerden hun auto in de omgeving van het pompstation On the Run en liepen naar het Onafhankelijkheidsplein. Zij keerden nadien terug waarbij Kisoensingh plaatsnam in de auto. De ondernemer stond nog buiten.

Zjang E. en Gavin T. overrompelden Kisoensingh en zijn vriend. Gavin T. heeft de vriend van Kisoensingh beroofd van geld en een telefoon. In haar requisitoir zei officier van justitie Rayshree Koendan dat uit verklaringen van Zjang E. en Gavin T. is gebleken dat Sevano T. hen een mes heeft afgestaan. Het mes was bedoeld zodat Zjang E. zich zou kunnen verdedigen tijdens de beroving van Kisoensingh. Dit mes was na de roof in het Saramaccakanaal gegooid. Sevano T. verklaart geen aandeel te hebben in de roof.

Advocaten Raoul Lobo en Therese Roos hebben in hun pleidooi aangegeven dat drie getuigen een verklaring in het voordeel van Sevano T. aflegden. Zij verklaren dat Gavin T. in hun aanwezigheid had gezegd dat hij Sevano T. zou bezwaren en dat zou plaatsvinden als het aandeel van Gavin T. en Zjang E. in de roof zou worden uiteengezet. Zjang E. en Gavin T. hebben in de buurt van de Hoogestraat verklaard volgens alle getuigen dat als Sevano T. ervoor zorgt dat ze worden opgesloten, ze alles op hem zouden gooien ondanks het feit dat hij onschuldig is. “En ze hebben het woord bij de daad gevoegd”, concludeert Lobo. Hij en zijn collega Roos zeggen dat het volledig duidelijk is waarom Gavin T. en Zjang E. met een gezamenlijke verklaring zijn gekomen.

Vaststaat volgens Lobo dat Gavin T. en Zjang E. zijn aangehouden dankzij de verklaringen van Sevano T. Als Sevano T. ze niet in beeld zou hebben gebracht, zouden zij wellicht nooit gepakt worden, want op camerabeelden zijn ze niet zodanig duidelijk waar te nemen dat er gesproken kan worden van een herkenning. Het verhaal van Sevano T. komt in feite neer op dat hij zich op 25 november 2020 aan de Waterkant bevond met zijn vrienden Gavin T. en Zjang E. Op een bepaald moment gaven Gavin T. en Zjang E. aan dat ze twee mannen hadden gezien en die wilden beroven. Sevano T. bleef op het terrein van On the Run staan. Hij wist dat Gavin T. en Zjang E. de mannen zou beroven, maar hij heeft hen aangegeven niet mee te zullen doen. Lobo concludeert dat het uitermate onwaarschijnlijk is dat Sevano T. ooit een mes zou hebben gegeven aan Zjang E.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May