LVV-minister: Niks mis met gunning NOFA aan Trustbank
14 Jun 2022, 09:41
foto


Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt dat er niks mis is met de gunning aan de Trustbank om beheerder te worden van het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA). Hij heeft gereageerd op een open brief van de Surinaamse Federatie van Agrariërs. 

Geheel conform de wet NOFA hebben alle banken die onder toezicht vallen van de Centrale Bank van Suriname, van LVV een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de inschrijving voor het beheer van het fonds, schrijft de bewindsman.
Alle banken hebben met de uitnodiging de volgende documenten ontvangen:
1. De Wet NOFA, (S.B. 2022; no. 42);
2. Dossier voor de aanbesteding op uitnodiging voor het Beheer van NOFA;
3. Model Inschrijfformulier;
4. Concept beheersovereenkomst NOFA;
5. Tekst op de enveloppe van uw bieding voor beheer NOFA;
6. Het beoordelingsformulier.

"Het zal u opvallen dat uit oogpunt van transparantie zelfs het beoordelingsformulier is meegestuurd met de uitnodiging. Hierna is er voor alle banken ook een informatiebijeenkomst georganiseerd en is het verslag met vragen en antwoorden van deze meeting naar alle banken opgestuurd. Na ontvangst van de inschrijvingen zijn in bijzijn van alle banken van wie een offerte is ontvangen, de enveloppen geopend en zijn de aangeboden beheersvergoeding (zowel het vast gedeelte als variabel gedeelte) voorgelezen", zegt Sewdien.

De door de federatie gepresenteerde tabel in de brief van 8 juni bevat niet alleen onjuiste informatie, maar is ook niet compleet, stelt de minister.

De selectiecommissie, zijnde de gunningscommissie die de aanbiedingen van de banken heeft beoordeeld, bestond uit personen met een respectabele staat van dienst in zowel de bancaire sector als op het gebied van accountancy. Deze personen zijn bekend bij alle deelnemende banken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May