Gajadien: President zal uitleg geven over 'onthulling'
13 Jun 2022, 00:00
foto
Coalitiefractieleider Asis Gajadien


Coalitiefractieleider Asis Gajadien (VHP) om een reactie gevraagd over de onthulling gedaan door NDP-fractieleider Rabin Parmessar, zegt aan Starnieuws geen problemen te zien met de presentatie van de stukken in De Nationale Assemblee. President Chan Santokhi is straks terug in het land en zal zeker de juiste informatie hierover aan de samenleving presenteren.

De president heeft in het parlement tijdens de behandeling van de wet SNFI in april 2021 meegedeeld dat er verregaande intenties waren uitgesproken door een investeerder voor fresh kapitaal, brengt Gajadien in herinnering. Dit is niet meer beschikbaar. Ook gaf de president aan dat er geen gelden binnen zijn gekomen. Hiermee wil Gajadien aangeven dat de president eerder hierop heeft gedoeld.

De coalitiefractieleider twijfelt niet aan de woorden zoals gepresenteerd door de president in 's lands vergaderzaal. De soep wordt echt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Er zijn volgens hem personen die graag een verkeerd beeld geven, terwijl zij juist de oorzaak zijn van de ernstige economische situatie in het land met dure US-dollar leningen met rentes van bijkans 15%. "Wij schuwen geen enkel onderzoek", stelt Gajadien. "Om de samenleving gerust te stellen, zal de juiste informatie worden gegeven".

Parmessar heeft documenten overhandigd aan De Nationale Assemblee, waaruit blijkt dat de regering US$ 2 miljard wilde lenen. Er zou US$ 120 miljoen commissie worden verdiend. De Staat heeft een garantie gegeven van US$ 4 miljard. Het geld zou gestort moeten worden op een privé rekening van NV Surfin. De NDP-fractieleider wil weten of er een due dilligence onderzoek is gedaan en of andere coalitiepartners op de hoogte waren van deze kwestie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May