Abdoel presenteert 10 leugens en corruptieschandelen 'Leandro'
13 Jun 2022, 00:57
foto
NDP-topper Amzad Abdoel heeft het publiek op de hand gekregen tijdens de NDP-massameeting in Nickerie, zaterdag. (Beeld: NDP)


“We hebben een plan om de koers terug naar 7 te brengen. We gaan niet naar IMF.” Dit zijn enkele van de leugens die president Chan Santokhi het volk heeft verteld, stelt NDP-topper Amzad Abdoel. Hij meent dat de regering onder leiding van Chan Santokhi liegt en corrupt is. Abdoel heeft op de massameeting van de NDP zaterdag in Nickerie, een ‘top tien van de leugens en corruptieschandalen van 'Leandro' die liegt en vliegt’ gepresenteerd. Hij heeft voorgesteld om een lijst van de 'Top 100 Lies van Leandro uit Lelydorp' te maken.

Het lied Sala Jhoot Bole La (er wordt een leugen verteld) galmt door de ruimte wanneer Abdoel een lijst van ‘10 leugens van Leandro’ opsomt: “1, we hebben een 200 dagen crisisplan. 2, we hebben een covidmanagementplan. 3, we gaan niet naar IMF. 4, Er wacht ons 3 tot 4 miljard euro als we aan de macht komen. 5, Meer dan 150 investeerders staan in de rij om te komen investeren. 6, We hebben een strategie om de koers beneden 7 SRD te brengen. We gaan de governmenttake afschaffen. 8, Onderwijs zal gratis zijn. 9, We gaan corruptie bestrijden en vriendjespolitiek afschaffen. 10, Niet het volk zal inleveren maar de regering.”

“Weet je wat ze wel hebben gedaan?” vervolgt Abdoel. “De government take is verhoogd, ze hebben 5 keer gedevalueerd, de wisselkoers losgelaten, de doaunekoers aangepast, koers aangepast van 7.25 naar 22, loonbelasting en inkomsten verhoogd, twee keren de omzetbelasting verhoogd, subsidies afgeschaft op stroom, water, telecommunicatie, openbaar vervoer, overheidsstichtingen en gezondheidszorg. Mensen gaan dood, omdat ze niet aan de medicijnen kunnen komen die ze dagelijks nodig hebben.”

Abdoel deelt mee dat hij ook een lijst heeft van de top 10 corruptieschandalen. Nummer 10, een toilet van SRD 520.000,” geeft hij aan. Nummer  9, Blauwmeer dat een waarde heeft tussen US$ 3 tot 4 miljoen, maar verkocht is voor meer dan US$ 20 miljoen. 8, de auto van ambassadeur Khargi in Nederland waarvoor drie maal meer betaald is. 7, de Assembleevoorzitter reist naar Gabon en besteedt US$ 22.000 zonder toestemming van De Nationale Assemblee. 6, een VHP'er maakt zich schuldig aan mensenhandel waarbij twee ministers betrokken zijn. En wanneer een commissie wijst dat er mogelijk mensenhandel is, wordt de tori in de doofpot gestopt.“

Abdoel vervolgt de top 10 met meer voorbeelden. Zoals het Indiaas filmbedrijf dat gebracht is om de ‘verhalen van Leandro uit Lelydorp’ vast te leggen, waarvan bleek dat die organisatie ook met mensenhandel te maken had. Er wordt dure ureum in plaats van goedkope geïmporteerd, nota bene buiten alle wettelijke procedures om. In Nickerie is bijna een areaal voor zaaizaaid voor driemaal de prijs verkocht als de NDP geen tam tam had gemaakt. Het schandaal bij CDS waarbij bedrijven die niet eens bestaan, werk hebben gehad. Het schandaal met HPSG die miljarden zou investeren om energie en brandstof met stikstof te produceren.

Het ergste geval is het Surfin schandaal, zegt Abdoel. “Alsof deze regering het volk niet genoeg heeft misleid, wou men IMF gaan misleiden,” stelt hij. “Er wordt een account geopend in New York en wordt er een Staatsgarantie gegeven van US$ 4 miljard om US$ 2 miljard binnen te halen om US$ 120 miljoen onderling te verdelen.” Abdoel vindt ook dat de Staatskas niet leeg was bij de machtsovername, dat de Staatskas en reserves niet  zijn leeggeroofd, omdat Gilmore Hoefdraad niet veroordeeld is voor de diefstal, dat de inkomsten van Staatsolie niet verpand zijn, anders zou de overheid niet honderden miljoen ontvangen van het bedrijf.

Abdoel blijft erbij dat regering Bouterse-Adhin veel heeft gerealiseerd met minder geld. “En dan gaat een DNA-lid van Saramacca naar Nickerie komen, en op een weg staan die geasfalteerd is door Bouterse, voor een brandweerkazerne, een school en kunstgrasveld staan die gemaakt zijn door Bouterse, en vragen wat Bouterse voor Nickerie heeft gedaan? Wel, we weten allemaal dat geiten slecht zien en dat het verstand soms gaat grazen. Jaag die mensen weg. Ze verdienen het niet om netjes bedankt te worden. Ze moeten weggejaagd worden!”

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May