Menzo: Ondanks verlies, genoeg perspectieven bij natio
12 Jun 2022, 10:32
foto
Warming-up zaterdagavond in het Corona station in Mexico. Natio heeft met 3-0 verloren tegen een sterk spelend Mexico. (Foto: Diederik Samwel)


Bondscoach Stanley Menzo berust in de 3-0 nederlaag tegen Mexico. "Tegen zo’n goed voetballende ploeg kunnen wij niet opboksen. De Mexicanen waren snel, beweeglijk, strak in hun passing, liepen voortdurend tussen onze linies en wisselden gemakkelijk van de ene naar de andere kant."

Zijn elftal kon daar volgens Menzo fysiek en qua voetbalvermogen niet tegenop en liep zeker in de eerste helft voornamelijk achter de bal aan. De bondscoach zag dat sommige spelers zich verstopten en niet consequent bij hun man bleven: "En het helpt ook niet wanneer je zo vroeg in de wedstrijd een doelpunt weggeeft. Daarna hadden we eigenlijk niets te zeggen en mochten we blij zijn dat het in de rust maar 2-0 stond. Sowieso vind ik dat onze tegengoals veel te gemakkelijk vallen in deze drie wedstrijden. Eigenlijk vooral uit fouten of door verminderde concentratie, want zoveel echte kansen hebben Jamaica en Mexico niet gecreëerd tegen ons."

Menzo vond dat zijn ploeg zaterdagavond na rust een stuk beter voor de dag kwam: "Daarin speelden we met meer durf en konden we de bal langer in de ploeg houden. Bij de kansen die we kregen waren we alleen niet dodelijk genoeg. Ik denk dat we in de tweede helft zeker een voldoende hebben gehaald. Al zitten we na afloop wel met een extra vervelend gevoel omdat het in blessuretijd nog 3-0 wordt."

De bondscoach had ‘genoten’ van het spel en de inzet van Roscello Vlijter: "Die speelt in Nederland bij Telstar en moet je kijken hoe hij hier de duels ingaat. Maar ook Malone, Leerdam en Abena hebben binnen een week in drie zware wedstrijden prima gepresteerd." Menzo zocht na afloop niet naar excuses zoals het ontbreken van belangrijke spelers als Tjaronn Chery, Sheraldo Becker, Damil Dankerlui en Kenneth Paal. Hij richtte zich alleen op wat hij op het veld had gezien en toonde zich realistisch over het krachtsverschil.

Terugkijkend op de afgelopen ruim tien dagen, geeft hij zijn selectie een compliment. Omdat het niet meevalt om in korte tijd drie zware wedstrijden te spelen tegen aanzienlijk hoger aangeslagen tegenstanders. Terwijl zijn jongens nog niet op elkaar zijn ingespeeld en ook nog eens een vermoeiende reis in de benen hadden. Menzo ziet dan ook volop aanknopingspunten voor de komende periode. "Ik ga ervan uit dat we in september tijdens de volgende interlandperiode de groep opnieuw bij elkaar krijgen, voor een trainingskamp en oefenwedstrijden. Daar zou ik dan graag een paar nieuwe, jongere spelers bij willen halen."

Opvallend genoeg werd scheidsrechter Ivan Barton uit El Salvador gisteravond geassisteerd door de Mexicaanse grensrechter Andres Hernandes. Hij nam de plaats in van een van de Salvadoriaanse assistent-arbiters die daags voor de wedstrijd positief op covid was getest. De matchcommissioner van de Concacaf verklaarde dat sprake was van overmacht en dat conform het FIFA-reglement is gehandeld.

Diederik Samwel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May