Minister Vorswijk dient Nurmohamed van repliek
09 Jun, 11:22
foto


Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft haar collega van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, in klare taal gezegd dat zij de toewijzingsbeschikkingen voor Sabaku Village niet zal intrekken. Nurmohamed had haar aangeschreven om de beschikkingen die zijn uitgegeven voor dit project, in te trekken.

Er is een wedloop op in het bezit komen van percelen op dit project in Paramaribo Noord. Ook Assembleeleden zijn drukdoende om hier stukken grond te bemachtigen. Assembleelid Obed Kanape (ABOP) heeft binnen korte tijd twee terreinen gekregen op Sabaku Village. Hij liet al via verschillende kanalen doorschemeren dat hij niets verkeerds heeft gedaan.

In het parlement waren vragen gesteld over het project. Minister Vorswijk zei dat dit verkavelingsproject aan de Emelie Alvaresstraat is opgekocht door de Staat, waardoor de kavels de status van domeingrond hebben verkregen. Ze voegde eraan toe dat de kavels vervolgens zijn aangevraagd door enkele personen en dat zij ertoe over is gegaan deze ook toe te wijzen.

In haar brief aan Nurmohamed wijst Vorswijk erop dat het ministerie van OW toeziet op de technische zaken bij verdeling, waarbij onroerend goed waarop er een zakelijke titel rust, zoals het recht van grondhuur/erfpacht wordt overgedragen, "maar niet op de gronduitgifte of het gronduitgiftebeleid." Ze stelt dat de grondaankoop en uitgifte daarvan volgens de juiste wettelijke procedures en -grondslagen is geschied.

U kunt het antwoord van minister Vorswijk hier downloaden.
pdf-icon.gif Sabaku_Village.pdf                
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September