Voetbaldrama: Natio in Kingston; Reggae Boyz in Paramaribo
06 Jun 2022, 00:00
foto
Spelers van natio in de vertrekhal op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij zijn zondag vertrokken naar Jamaica met een gecharterd vliegtuig. (Foto: Diederik Samwel)


Terwijl het Surinaamse voetbalteam met alles erop en eraan hoog en droog in Jamaica is aangekomen, zijn de Reggae Boyz nog steeds in Paramaribo. De terugreis van de Jamaicanen was niet in orde. Intussen heeft hoofdcoach Paul Hall die de wedstrijd zaterdag heeft geleid, zijn ontslag ingediend. Hij heeft publiekelijk aangegeven dat het behoorlijk rommelt bij de Jamaica Voetbalbond. Zijn ontslag is een tipje van de ijsberg. Het is nog niet duidelijk hoe de Jamaicanen op tijd in Kingston zullen aankomen om de returnwedstrijd tegen natio dinsdag te spelen. De uitwedstrijd in het Franklin Essed stadion is 1-1 geëindigd.

Het was zaterdag al merkbaar dat het Jamaicaanse team niet op z'n best was. De ploeg kwam zelfs laat aan in het Essed stadion. Het team eist dat de topman van de Jamaicaanse Voetbalbond ook zijn ontslag indient voor de zeer slechte organisatie van de internationale wedstrijd in de Nations League. De captain van Reggae Boyz tevens doelman, André Blake, ontbrak bij de wedstrijd zaterdag. Hij heeft geweigerd om voor Jamaica uit te komen. Het ontslag van Hall heeft niks te maken met het 1-1 resultaat, maar met de situatie binnen de Jamaicaanse Voetbalbond. De vraag is nu of de Jamaicanen op tijd in hun eigen land zullen aankomen om de wedstrijd dinsdag te kunnen spelen. Zij moeten zich houden aan de FIFA countdown over het aanmelden bij de wedstrijdleiding.

John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat nog gekeken is om de Jamaicanen te helpen. Natio is met een charter naar Jamaica vertrokken en uitgerust aangekomen. "Niet doodmoe van het reizen met lijnvliegtuig. Er is US$ 170.000 neergeteld voor de charter naar Jamaica, van daaruit naar Mexico en weer terug in Paramaribo. "In elk geval komt mijn team zonder problemen, uitgerust en op tijd aan op de plaatsen waar er gespeeld moet worden", zegt Krishnadath. Hij heeft reeds de vorige keer geprotesteerd bij Concacaf over de speelschema's die noodzaken om voor dure opties te kiezen.


Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April