Suriname houdt stand tegen Jamaica: 1-1
04 Jun 2022, 22:16

Suriname heeft stand gehouden tegen Jamaica in de Nations League. De eerste wedstrijd in groep A is gelijk geëindigd: 1-1. De Jamaicanen hebben de openingstreffer in de 39e minuut gemaakt door Junior Flemmings. De rust werd ingegaan met 1:0.

In de eerste helft hadden de Reggae Boys een duidelijk overwicht op het spel. Suriname kreeg wel enkele kansen, maar die werden niet benut. Er was ook onvoldoende snelheid in het spel, na een flitsend begin.

In de tweede helft herstelde natio zich. Er kwam meer vaart in het spel. In de 84e minuut nam Jamilho Rigters een fraaie hoekschop en bracht de bal voor het doel van Jamaica. Doelman Amal Knight werkte het projectiel in het eigen doel. Het bomvolle Essed stadion kwam helemaal tot leven. "We want more" werd er gescandeerd. Met 1-1 heeft Suriname zich staande weten te houden tegen een sterk spelende Jamaica. De returnwedstrijd wordt op 7 juni gespeeld.