'Bigi Boy' in eerste ronde technisch knock-out
04 Jun 2022, 19:44
foto
Bigi Boy, no 7 op de ranglijst van UFC, zwaargewicht, wordt uitgeschakeld door de Rus Alexander Volkov (nr 6). Hij verloor via een technisch knock-out. (Beeld: SCCN)


Het gevecht in Las Vegas is vanavond niet geworden wat Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik (34) en Suriname hadden verwacht. In 2 minuten en 12 seconden verloor hij door een technisch knock-out. De Rus Alexander Volkov (33) werd uitgeroepen tot de winnaar van de hoofdwedstrijd van de Ultimate Fighting Championship (UFC).

De boomlange Rus (2.01 cm) had geen enkele moeite met de wedstrijd. Hij zei na de overwinning dat hij wist dat zijn tegenstander geen goede verdediging had en hij alleen maar vooruit moest gaan om de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Bigi Boy toonde zich teleurgesteld toen de wedstrijd werd gestopt door de scheidsrechter. Hij wilde duidelijk nog doorgaan, maar de scheidsrechter vond het onverantwoord omdat hij zichzelf niet meer goed kon verdedigen.

In september vorig jaar heeft Rozenstruik zijn meerdere moeten erkennen in de Amerikaan Curtis 'Razor' Blaydes. Na drie ronden heeft de jury unaniem besloten dat het gevecht is gewonnen door Blaydes, no 4 op de UFC Heavyweight ranglijst. In april is een gevecht niet doorgegaan omdat de tegenstander van Bigi Boy, de Pool Marcin Tybura zich door ziekte terugtrok.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May